Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Ilk Hasat Senligi

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan “Hem Egitim Hem Üretim” sloganiyla kurulan ve sebze yetistirilen serada ilk hasat senligi yapildi.

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Ilk Hasat Senligi
Ögrencilerde tarim bilincini gelistirmek ve üretim konusunda farkindalik olusturmak amaciyla üretime baslanan serada üretilen mahsuller toplanmaya baslandi.

Il Milli Egitim Müdürüz Rahmi Güney ile Il Tarim ve Orman Müdürü Selami Ersen’in yani sira okul yöneticileri, ögretmenler ve ögrencilerin katildigi senlikte serada yetistirilen sebzeler özenle toplandi. Yiyecek hizmetleri bölümü ögrencileri, uygulama ve üretim sahasi niteligindeki serada yetistirdikleri sebzelerin hasat sevincini doyasiya yasadi.

Ögrencilerin hasat heyecanina ortak olan Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, proje hakkinda önemli degerlendirmelerde bulundu. Mesleki ve isbasi egitimlerin son dönemlerdeki etkisine vurgu yapan Güney, ögrencilere teorik bilginin yaninda pratik bilginin de verilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrica egitim ögretim faaliyetleri ile birlikte bu tür projelerin çocuklarin sosyal becerilerini artirdigi gibi ilerde ülke ekonomisine ve istihdama da katki sunacagini belirtti.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasat Senligi, hatira fotografi çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA