Istanbul'da Silahla Vurulmus Sahin Bulundu

Istanbul Arnavutköy’de silahla vurularak kanadi yaralanmis bir sahin çayirlik alanda hareketsiz sekilde bulundu. Sahin bir giyim magazasi çalisanlari tarafindan muhafaza altina alindi. Belgeseller disinda gerçek hayatta sahin gören sahislar sahinin güvenli bir alana alinmasini talep etti.

Istanbul'da Silahla Vurulmus Sahin Bulundu
Yirtici kus türlerinden olan sahin Arnavutköy’de bir çayirlik alanda yarali sekilde bulundu. Sahini bulan vatandaslar sasirarak yana yaklasinca silahla vurularak kanadinda yara oldugu görüldü.

Arnavutköy’de giyim magazasi isletmecisi olan sahislar bulduklari kusu isyerlerine götürerek muhafaza etmek istedi. Hayatlarinda belgeseller disinda ilk defa sahin gören vatandaslar saskinliklarini gizleyemezken yarali kusa kendi imkanlari ile yaptiklari tedavinin ardindan Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne ihbarda bulundu. Giyim magazasi içerisinde muhafaza edilen yirtici kus müsterilerinde kisa süreli saskinligina neden oldu.

“Ben görünce tanimadim arkadaslar sahin oldugunu söyledi”

Yasadiklari olayi anlatan Bekir Çagrildi, “Arkadaslarimiz az önce bir sahin yakalamislar tüfekle vuruldugunu tahmin ediyoruz. Veterinere götürmüsler veteriner ilgilenmemis simdi burada bizde yardimci olmaya çalistik. Kanadi kirilmis ve yara almis büyük ihtimalle doga korumaya teslim edecegiz. Ben görünce tanimadim arkadaslar sahin oldugunu söyledi.

Biran önce yarasinin tedavi edilmesi gerekiyor biz genelde belgesellerde görüyorduk o nedenle görünce korktuk. Ilk basta baya hirçindi suan yine baya sakinlesti. Ekipler gelene kadar kutuda tutacagiz çünkü birakinca çok hirçinlasiyor. Gözleri de baya ürkütücü bende ilk defa yakindan gördüm.” Ifadelerini kullandi.

Yarali sahinin Istanbul Doga Koruma ve Milli Parklar Il Müdürlügü ekipleri tarafindan teslim alinarak tedavilerini yapilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA