(Özel) Bursa'da Mesleki Egitimin Kalbi Yenilendi...Kapilarini Ögretmenler Günü'nde Açacak

Bursa’da 2017-2018 egitim ögretim yili basinda depreme dayanaksiz gerekçesiyle yikilan Demirtaspasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 6 yilin ardindan mevcut yerinde 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde hizmete girecek. Demirtaspasa Meslek Lisesi, Bursa’da mesleki ve teknik egitimin kalbi ve binlerce mühendisin yetismesinde öncülük eden okullar arasinda gösteriliyor.

(Özel) Bursa'da Mesleki Egitimin Kalbi Yenilendi...Kapilarini Ögretmenler Günü'nde Açacak
Deprem yönetmeligine göre saglam olmadigina karar verilen Demirtaspasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 yilinda bosaltildi. 1946 temeli atilan okul, yerine yenisinin yapilmasi için 2018 yilinda yikildi. Egitim gören ögrenciler ise mezuniyetlerini 3 ayri okulda tamamladi. Modern siniflari, son teknoloji laboratuvarlari, konferans salonlari, spor merkezleriyle, Bursa’nin en tesekküllü egitim alanlarindan biri olacak olan okulun insaati bitme noktasina geldi.

Yaklasik 75 milyona yeni okul, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Il Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu, Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Demirtaspasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Celal Ulusoy ve insaat mühendisleri tarafindan inceledi. 4 ana binadan olusan okulun Bursa’nin önemli okullarindan biri olacagini ifade eden Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Bursa’nin en eski meslek liselerinden olan Demirtas Endüstri Meslek Lisesi’nin insaatini yerinde inceleme imkanimiz oldu. Tabi 1946 yilinda kurulan bir lisemizdi. Bu çerçevede Bursa için oldukça önemli ve degerli bir egitim mekânidir. 2017 yilinda komple yikimini gerçeklestirmistik. Takip eden süre içerisinde okulumuz artik bitme asamasina geldi. 32 derslikli ve bittigi zaman 2 bin ögrencimizin içerisinde egitim görecegi ayrica 3 tane atölye binasinin oldugu bir okul olacak. Matbaa, tesisat ve elektrik atölyelerinin içerisinde yer aldigi önemli egitim kompleksi haline gelecek” diye konustu.

Bursa’nin birçok ilçesinde devam eden ciddi sayida egitim yatirimlarinin oldugunu ifade eden Özen, “Bir kismini depremden kaynakli yikip tekrar insa ettigimiz, diger kismini güçlendirip egitime aldigimiz ciddi manada egitim yatirimlarimiz var. Bu çerçevede hem bakanlarimizla hem milletvekili arkadaslarimizla bu hizmetleri en hizli sekilde Bursa’ya gelmesi noktasinda elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Bundan sonraki süreçte de devamini saglayacagiz. Evlatlarimiz bizim gelecegimiz. Onlarin geleceginin iyi bir sekilde yetismesi Türkiye’nin geleceginin parlak olmasi anlamina geliyor. 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde de bu egitim kompleksini ögrencilerimizin hizmetine sunmayi arzuluyoruz. Bursa bir sanayi sehridir. Ara eleman konusunda sektörlerin büyük sikintilari var. Bu çerçevede özellikle meslek liselerine yönelik son dönemde ciddi adimlar var. Evlatlarimizin en kisa zamanda is sahibi olmasi hem de sektörlerin ara eleman sikintisi çözümünde meslek liselerinin ayri bir önemi var. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

Bu yilin basinda yaklasik 26 okulun insaatini hükümetin bütçesiyle tamamlandigini ifade eden Dr. Ahmet Alireisoglu ise, “Bu okul gibi, yaklasik 46 insaatimiz devam ediyor. Bursa’nin genel anlamda ikili egitim orani yüzde 22’dir. En kisa zamanda bunu aza indirecegiz. Yeni hazirladigimiz egitim yatirimlari ve planlarimiz var. Bu istikamette çalismalarimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Insaatin ardindan heyet, egitime yeni açilan Ergin Agaç Ticaret Meslek Lisesi’ndeki ögrencilerle bir araya geldi.
Kaynak: İHA