Ekin Uzunlar Amerika'dan Geldi, Ayaginin Tozuyla Bursa'da Sahne Aldi

Karadeniz müziginin sevilen ismi Ekin Uzunlar, Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’nda unutulmaz bir gece yasatti. Amerika konserinin ardindan ayaginin tozuyla Bursa’da sahne alan Uzunlar, ‘Müzigimizi tüm dünyaya tanitmaya devam edecegiz’ dedi.

Ekin Uzunlar Amerika'dan Geldi, Ayaginin Tozuyla Bursa'da Sahne Aldi
Kemençe ile gerçeklestirdigi performanslar ile büyük begeni toplayan ve popüler ezgileri, kendi tarziyla birlestiren Ekin Uzunlar, Bursali sevenleri ile bir araya geldi.

Sahnedeki enerjik tavirlariyla dikkati çeken ve dinleyenleri ile sarki aralarinda kurdugu bag ile eglenceli anlara imza atan basarili sarkici, gece boyunca Karadeniz ritimlerini Bursalilar için gerçeklestirdi.

Kemençesiyle özgün bir performans sunarak dinleyicilerinin kulaklarinin pasini silen Ekin Uzunlar, ’Hüznün Gemileri’ ve ’Köz’ gibi popüler sarkilarinin yani sira Türk müziginin dillere pelesenk olan sarkilara da repertuvarinda yer verdi.

Amerika’dan ayaginin tozuyla Bursa’ya

Sahne öncesi basin mensuplarinin sorularini cevaplandiran Uzunlar, "Bursa’da bu yil 4 ya da 5. konserimiz olacak. Amerika konserimizin dönüsündeki ilk konserimiz Bursa konseri. Hala jet lag oldugumuz için tam ayilmis degiliz ancak enerjimiz yerinde. Güzel bir kalabalik bizleri bekliyor. Birazdan sahneye çikacagiz ve harika bir konser yapacagiz. Bursa’yi çok seviyoruz. Çünkü Bursa’da çok güzel Karadeniz nüfusu var. Bizim yaptigimiz müzik Karadeniz müzigi olsa da biz artik tüm Türkiye’ye müzik yapiyoruz. Bizi Karadenizliler degil tüm Türkiye dinliyor. Müzik çok önemli." ifadelerini kullandi.

Önümüzdeki süreçte yeni projeleri oldugunu kaydeden Ekin Uzunlar, yeni sarki çikaracaginin müjdesini verdi. Uzunlar, "Amerika’da 3 konserimiz oldu. New York, New Jersey ve Philadelphia’da. Çok güzel bir taleple karsilandik. Farkli millet ve kültürlerden insanlarla tanisip kaynastik. Beraber müzik yaptik, bu bizim için çok degerli bir sey. Sunu bir kez daha ögrenmis olduk, müzik evrenseldir ve insanlari birlestirir. Amerika’ya tekrardan gidecegiz. Kanada, Avusturalya, Ingiltere, Italya’ya gidecegiz. Konserlerimiz var. Benim havalarim geldigi için Sonbahar havalari, ask sarkilari yapacagiz. Elimizde birkaç tane güzel eserlerimiz var onlari çikartacagiz." dedi.

Dünyaya kemençeyi tanitiyoruz

Eglenceli ve esprili tavirlariyla kahkaha tufani da yasatan Uzunlar, yaklasik 2 saat boyunca sahnede kaldi. Gece boyunca Bursalilar, Karadeniz ezgileriyle doyasiya eglenirken, sarkilara da hep bir agizdan eslik ederek sahneye ortak oldu. Uzunlar, Bursali müzikseverlere yogun ilgilerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA