4 Yildir Bitmeyen Metro Vatandaslari Çileden Çikardi

Ekrem Imamoglu baskanligindaki IBB yönetimi toplu tasimada mevcut araçlari çalistiramadigi gibi, Istanbul halkina nefes aldiracak projeleri de bir türlü tamamlayamiyor. Yaklasik 4 yil önce baslanan metro projesi hala ilk günkü haliyle devam ediyor.

4 Yildir Bitmeyen Metro Vatandaslari Çileden Çikardi
27 Haziran 2019 yilinda mazbatasini alarak göreve baslayan Ekrem Imamoglu, göreve geldikten sonra Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) imkanlariyla Istanbul’un Sancaktepe ilçesinde oldugu gibi Pendik’te de 4 yil önce Kadiköy - Tavsantepe - Sabiha Gökçen Havalimani metrosuna baglanti olacak Kaynarca, Çamçesme, Kavakpinar, Esenyali, Aydintepe ve içmeler mahallelerini kapsayacak metro projesini baslatmisti. Bu projeyi baslattigi tarihten itibaren 4 yil 6 ay geçmesine ragmen, metro santiyesinde ne gözle görülebilen bir ilerleme, ne de bitim asamasinda olan bir durak görülüyor. 4 yil 6 ay önce baslanan metro projesi hala ilk günkü haliyle devam ediyor.

"Çalismiyorlar"

Metro insaatinin yaninda esnaf Köksal Sarikaya, "Bakanlik havalimanina bile metroyu uzatti ama bunlar 200 metre bile ilerlemedi. Çalismiyorlar. Çalismayan metro neden bitsin ki, tabii ki bitmez. Esnaf olarak sikayetçiyiz. Toz toprak oluyor gürültü oluyor sürekli" dedi.

"Müsteriler rahatsiz oluyor"

Restoran isletmeciligi yapan Ali Arkan, "Arzumuz bu insaatin bir an önce bitmesi. 4 yil oldu, 3 defa da durdu. Bir türlü bitmiyor. Tozu topragi çekilmiyor. Her gün trafik oluyor. Müsteri de rahatsiz oluyor. Tozdan sesten etkileniyorlar ve gelmiyorlar" dedi.

Kaynak: İHA