Silopi'de Harvard Üniversitesi'nin Sistemi Uygulanacak

Sirnak’in Silopi ilçesinde Harvard Üniversitesi Project Zero Modeli semineri düzenlendi.

Silopi'de Harvard Üniversitesi'nin Sistemi Uygulanacak
Dünyada trend bir egitim modeli olan Harvard Üniversitesi Project Zero egitimi, Sirnak’in Silopi ilçesi Koç Ilkokulunda verilmeye baslandi. Atatürk Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulas, Silopi’de ögrenci, ögretmen ve velilere yönelik inovatif egitim vermeye basladi.

Sorgulama temelli anlam odakli bir ögrenme sürecini destekleyen Harvard Project Zero egitim modelini Koç Ilkokulu Konferans Salonunda 3 ayri gruba anlatan Ulas, egitimde ögrenme sürecini bu yöntemle gelistirmeyi amaçladiklarini söyledi.

Bir yil devam edecek olan egitimlerden yüksek verim alinmasini hedefleyen seminerler yüz yüze online egitim ve ileriki tarihlerde tekrarlanarak devam edecek. Programin sonunda ise ögretmen ve ögrenciler için temel sorma becerisinin gelismesi ve ögrenme süresinin kisaltilarak ögrenmelerine büyük katki sunulmasi amaçlaniyor.

Egitim programi hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulas, Silopi’de egitim alaninda degisim rüzgari baslattiklarini söyledi.

Ulas, “Aslinda Harvard Üniversitesinde Project Zero diye çok güzel sistemli bir egitim var. Egitimin temel mantigi çocuklari düsündürmeye, sorgulamaya çalistiran ve bu süreci gelistiren muhtesem güzel bir sistemdir. Bu sistem içerisinde ögretmenler temel soru sorma becerisi, ögrenciyi düsündürme, merak ettirme, kesfettirme ve benzeri süreçleri sinir içerisinde yasiyorlar. Ögrenme süreçleri hakikaten gelisiyor. Bu anlamda hem özel okullarda hem devlet okullarinda çok ciddi bir farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Bin 500’ün üzerinde verdigimiz bir seminerle ögrencilerimize, hem velilerimize hem de ögretmenlerimizde ciddi bir farkindalik olusturmayi amaçladik. Silopi Koç Ilkokulunda aslinda temelde yapmak istedigimiz seyi 1 yila yayacagimiz bir sistem ve süreç içerisinde çocuklarda ciddi anlamda bir ögrenme farkindaligi olusturmak, çocuklarin kendi ön ögrenmelerini tespit etmelerini saglamak ve bu anlamda emin adimlar atilmasidir” dedi.

Seminerde ilk olarak süreçle ilgili detayli bilgi verdigini anlatan Ulas, 1 yillik bir süreç içerisinde online egitimlerle ögretmenlere, plan hazirlama, sinifta uygulama gibi egitimlerle donanimli bir sürece dahil edileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA