Polisi Sürükleyen Sanigin Yargilanmasi Sürüyor

Kocaeli’de yaklasik 2 yil önce uygulama noktasindan otomobiliyle kaçmaya çalisirken kendisini durdurmaya çalisan polis memurunu metrelerce sürükleyerek yaralayan Bülent Sadikoglu’nun yargilanmasina devam edildi.

Polisi Sürükleyen Sanigin Yargilanmasi Sürüyor
14 Ekim 2021’de Ömer Türkçakal Bulvari’nda meydana gelen olayda, Il Emniyet Müdürlügü ekiplerinin rutin trafik uygulamasi sirasinda asiri hiz sebebiyle radara takilan 06 CHP 50 plakali otomobil durduruldu. Polis memuru B.Y., uygulamadan araç sorgusu yaptigi esnada aracin hacizli ve yakalamasi oldugunu fark etti. Islem yapmak için araci baglamasi gerektigini ifade eden polis memuru neye ugradigini sasirdi. Otomobil sürücüsü kaçmak için araci hareket ettirdi. Bu sirada polis memuru B.Y., araci durdurmak isterken yaklasik 30 metre sürüklenerek yaralandi. Polis memurunun vücudunda kiriklar olustu.

Kaçan sürücünün ise CHP’de bir dönem ilçe gençlik kollari baskan yardimciligi ve il gençlik kollari baskan vekilligi yapan Bülent Sadikoglu oldugu belirlendi. Gözaltina alinan Sadikoglu tutuklandi. Yaklasik 3 ay cezaevinde tutuklu bulunan Bülent Sadikoglu, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Durusma ertelendi

Olaya iliskin açilan davanin durusmasi Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusma salonunda taraf avukatlari hazir bulunurken, sanik ise davaya katilmadi. Avukatlarin savunmalarinin ardindan mahkeme heyeti durusmayi erteledi.

"Aracin yakalamasi oldugunu söyledigimde meclis kartini göstererek ’Birak gideyim’ dedi"

Polis memuru B.Y. önceki durusmada verdigi ifadesinde, "O gün radar uygulamasi yapiyorduk. Radar ekipleri telsizden 06 CHP 50 plakali aracin sehir içinde asiri hiz yaptigini ve cezalandirilmasi için durdurulmasi gerektigini söyledi.

Bunun üzerine usulüne uygun sekilde araci durdurdum. Aracin sorgusunu yaparken otomobilin yakalamasi oldugunu fark ettim. ’Beyefendi araciniz yakalamasi var, bilginiz var mi?’ diye sordum. Kendisi de camin ön kisminda bulunan meclis kartini göstererek ’Bilgim var, birak gideyim’ dedi.

Islem yapmak için araci baglamam gerektigini söyledim. Tabletten saniga aracin yakalamasi oldugunu söyledigim ve araci baglamam gerektigini gösterdigim esnada sanik araci hareket ettirdi" diye konustu.



"Ekonomik çikmazin içindeydim, borcum vardi"

Bülent Sadikoglu ise bir önceki durusmada yaptigi savunmasinda olayi anlatarak, "Aracimla seyir halindeyken görevli polis memuru beni durdurdu. Kimligimi istedi, benden istedigi belgeleri kendisine verdim. Polis memuru bana aracin yakalamasi oldugunu söyledi.

Ekonomik çikmazin içindeydim, borcum vardi. Ayni zamanda seker hastasiyim, sekerim yükseldi ve panikledim. Her sey o an gerçeklesti. O sirada polis memurunun kafasi aracin içerisinde degildi. Bir anda gaza bastim, polis memuru eliyle araca tutundu, sürüklenmesi bu sebeple oldu. Pismanim, böyle bir seyin yasanmasini istemezdim. Müstekiden de özür diliyorum. Normal de sakin bir yasantim var" seklinde konustu.

Kaynak: İHA