Mugla'da Okul Öncesi Ögretmenlerine 'Lego Egitimi' Düzenlendi

Avrupa Birligi ve Türkiye tarafindan finanse edilen “Erken Çocukluk Egitiminde Kalite ve Erisimin Arttirilmasi Projesi” çerçevesinde, okul öncesi ögretmenlerine yönelik “Oyun Yoluyla Ögrenme ve Lego Egitimi” semineri verildi.

Mugla'da Okul Öncesi Ögretmenlerine 'Lego Egitimi' Düzenlendi


Milli Egitim Bakanligi, UNICEF ve Lego Foundation is birligi ile düzenlenen “Erken Çocukluk Egitiminde Kalite ve Erisimin Arttirilmasi Projesi” çerçevesinde, okul öncesi ögretmenler için “Oyun Yoluyla Ögrenme Egitimi” Mentese ilçesinde gerçeklestirildi.



Mugla’nin 13 ilçesinde anaokullarinda ana siniflarinda görev yapan 56 okul öncesi ögretmeninin katilimiyla düzenlenen seminerde, Lego tuglalari ve terminolojisi, oyun yolu ile ögrenme ile tanismak, oyunun karakteristik özellikleri, bütüncül beceriler, Duplo oyun kutusu ve alti tugla ile sinif uygulamalari, etkinlikler ile okul öncesi ögretim programi arasinda baglanti kurma konularinda egitim verildi.

Egitimin ardindan 9 anaokulu ve 2 ana sinifi olmak üzere toplam 11 okula, Lego egitim seti dagitildi.

Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, düzenlenen atölye egitimine katilarak okul öncesi ögretmenlerinin Lego ve oyun yoluyla ögrenme etkinliklerine eslik etti.

“Erken Çocukluk Egitiminde Kalite ve Erisimin Arttirilmasi Projesi” projesi ile okul öncesi çagindaki çocuklarin oyun yoluyla problem çözme, düsünme, koordinasyon ve iletisim becerilerini gelistirmeleri, ögrencilerin dil gelisimlerinin desteklenmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA