Kütahya IHH, Kamerun'da 2 Yeni Su Kuyusu Açtirdi

IHH Kütahya Insani Yardim Dernegi Baskani Mustafa Yenipazar, dernek olarak Kamerun’un Garoua bölgesinde açtirdiklarini 2 yeni su kuyusuyla, 2014 yilindan bu yana dünyanin birçok bölgesinde açtirdiklari su kuyusunun 106’ya ulastigini belirtti.

Kütahya IHH, Kamerun'da 2 Yeni Su Kuyusu Açtirdi
Baskan Mustafa Yenipazar yaptigi açiklamada, “ IHH, 22 yilda 13 bin 61 su kuyusu açtirdi. Kuraklik, yokluk, hizli nüfus artisi ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarini tehdit ediyor. Milyonlarca insanin saglikli suya sahip olamadigi dünyamizda salgin hastaliklar giderek artiyor. Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklasik 700 milyon insan temiz suya ulasamiyor” dedi.



“Hastalik ve suya ulasma güçlügü nedeniyle her yil 2 milyon kisi hayatini kaybediyor”

Yenipazar, “Yaklasik 2 milyar insan içtigi su hijyen kurallarina uymuyor. Kuraklik, hastalik ve suya ulasma güçlügü nedeniyle her yil hayatini kaybeden insan sayisi 2 milyonu geçiyor. Kuraklik, yokluk, hizli nüfus artisi ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarini tehdit ediyor. Milyonlarca insanin saglikli suya sahip olamadigi dünyamizda salgin hastaliklar giderek artiyor. Temiz su kaynaklarinin azalmamasi için ciddi ve uygulanabilir önlemler alinmazsa insanlarin karsi karsiya oldugu tehlikeler daha da artacak. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi basta olmak üzere dünyanin birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarini karsilayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kaliyor. IHH bu sorunun önüne geçebilmek için bugüne kadar 42 ülkede, 13 bin 61 su kuyusu açti. Her bölgenin sartlarina göre hayata geçirilen su kuyulari simdiye kadar milyonlarca insanin susuzluguna çare oldu” dedi.



“Kütahya IHH olarak 2014 yilindan bu yana 106 su kuyusu açtik”

Yenipazar,” Bugünde Kamerun’un Garoua bölgesinde 2 su kuyusu açmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bölgede 375 hanenin içme suyu, kullanim suyu ve hayvancilik için ihtiyaç duydugu suyu temin etmis oluyoruz. Bu cografyalarda susuzluk çeken daha fazla insana ulasmak ve onlari suyla bulusturmak için bagisçilarimizin destegine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayiz. Bu vesile ile emegi geçen hayirseverlerimize tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA