Kosova Polisi, Sirp Saldirganlarin Görüntülerini Paylasti

Kosova’nin kuzeyinde Pazar günü Kosova polisi ve Sirp grup arasinda yasanan çatismanin ardindan manastira siginan Sirp grubun görüntüleri yayinlandi. Sirp grupta, Kosova makamlari tarafindan uzun zaman aranan ve ABD’nin kara listesinde bulunan, Sirp Listesi Partisinin Baskan Yardimcisi Milan Radojçiç’in oldugu da tespit edildigi ifade edildi.

Kosova’da Kuzey Mitroviça’da yer alan Leposavic sinir bölgesinde polis ile silahli Sirp grup arasinda Pazar günü çikan çatismada 5 kisi hayatini kaybetmisti. Çatisma sonrasi Banjska Manastiri ve çevresindeki bazi evlere baskin düzenleyerek Sirp gruba ait mühimmata da el koyan Kosova polisi, saldirganlarin dron ile çekilmis görüntülerini yayinladi. Görüntülerde, Sirp grubun manastirda üniformalarla ve ellerinde silahlarla oldugu görülüyor. Dron görüntülerinden Sirp grupta Kosova makamlari tarafindan uzun zaman aranan ve ABD’nin kara listesinde bulunan, Sirp Listesi Partisinin Baskan Yardimcisi Milan Radojçiç’in oldugu da tespit edildigi ifade edildi. Kosova Içisleri Bakani Xhelal Sveçla konuya iliskin açiklamasinda, “Bas suçlu Radojicic, bu terör örgütünün ve polis memuru Afrim Bunjaku’nun öldürüldügü saldirinin lideriydi. Bu, onun Kosova Cumhuriyeti’ne karsi terörist faaliyetinin bir baska kanitidir. Sirp Listesi’nin baskan yardimcisi, terör saldirisinin ve terörist grubunun lideridir. Terör saldirisinin haritasi, her geçen gün netlesiyor: Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Sirp Listesi araciligiyla ve onlar da baskan yardimcilari Radojicic araciligiyla, Kosova Cumhuriyeti’nin hukuki ve anayasal düzenine karsi terör eylemi gerçeklestirerek Cumhuriyetimizi istikrarsizlastirmaya çalisiyorlar "dedi.



Mühimmata el konmustu

Kosova’nin kuzeyinde 30 kisilik silahli Sirp grup, pazar Kuzey Mitroviça’da yer alan Leposavic sinir bölgesindeki Zveçan Belediyesi’ne bagli Banjska köyü girisindeki köprüye 2 adet plakasiz kamyon ile barikat kurarak trafigi kapatmis ve ihbar üzerine bölgeye giden polislere ates açmisti. Açilan ates sonucu Afrim Bunjaku hayatini kaybetmis, 1 polis de yaralanmisti. Saldirganlar daha sonra Banyska Manastiri’na konuslanmisti. Kosova polisi tarafindan manastir ve bölgede birçok eve yapilan baskinda çok sayida silah ve mühimmat ele geçirilmisti. Kosova Emniyet Müdürü Gazmend Hoca yaptigi açiklamada, düzenlenen baskinlarda 1 agir zirhli araç, 24 araç, 2 motosiklet, 150 patlayici madde, dinamit, 23 elektrikli fünye, 20’ye yakin susturucu ve 230’un üzerinde sarjör, 4 güvenlik kamerasi, 3 dron, 30 AK-47 tipi tüfek, 6 makineli tüfek, 29 dolu fisek, 21 kursun geçirmez yelek, 2 telsiz ve 100’den fazla askeri üniformanin ele geçirildigini söylemisti.

Sirbistan aleyhinde yaptirim talebi

Kosova Içisleri Bakani Xhlela Sveçla, silahli saldirganlarla baglantili olduklari açiklanan 6 kisinin daha gözaltina alindigi duyurmustu. Kosovali yetkili, saldirganlar arasinda olduklarindan süphelenilen en az alti kisinin de Sirbistan’a kaçtigini ve buradaki bir hastanede tedavi altina alindiklarini ifade ederek, Sirbistan’dan süphelilerin iadesini talep etmisti.
Kaynak: İHA