Kesanli Ögretmen Ve Ögrenciler Dil Olimpiyatlari Finalinde Kendi Kategorilerinde Türkiye'yi Temsil Edecek

Edirne’nin Kesan ilçesindeki Anafartalar Ilkokulu ögrencileri, Hippo Uluslararasi Ingilizce Dil Olimpiyatlari’nda, Ingilizce Ögretmeni Eylem Sezen Yavuz öncülügünde finale kalma basarisini gösterirken, ögrenciler kendi kategorilerinde Italya’nin baskenti Roma’da gerçeklestirilecek finallerde Türkiye’yi temsil edecek.

Kesanli Ögretmen Ve Ögrenciler Dil Olimpiyatlari Finalinde Kendi Kategorilerinde Türkiye'yi Temsil Edecek
Kesan Anafartalar Ilkokulu ögrencileri Nehir Öner, Merve Yilmaz ve Kerem Yoluç, Ingilizce Ögretmeni Eylem Sezen Yavuz önderliginde, Hippo Uluslararasi Ingilizce Dil Olimpiyatlari’nda finale kalma basarisini gösterdi. 27-30 Eylül 2023 tarihlerinde, Italya’nin Baskenti Roma’da gerçeklestirilecek finale katilarak, kendi kategorilerinde hem Kesan’i hem de Türkiye’yi temsil edecek olan Yavuz ve ögrencileri, yasadiklari gurur ve heyecani dile getirdi.

Anafartalar Ilkokulu Ingilizce Ögretmeni Eylem Sezen Yavuz, Çeyrek Final, Yari Final ve Final olmak üzere 3 asamadan olusan Hippo Uluslararasi Ingilizce Dil Olimpiyatlari’nda basari gösteren ögrencilerin genellikle özel okullarda egitim gören ögrenciler oldugunu belirterek, "Çeyrek final benim önderligimde okulumuzda yapildi. Anafartalar okulumuzdan ilk yapilan çeyrek finale 12 ögrenci katildi.

Çeyrek finali 3 ögrencimiz geçti ve sonrasinda Hippo tarafindan gönderilen bir yetkili gözetiminde yari final sinavina girdiler. Sinav sonuçlari Italya’da degerlendirildi ve bu 3 ögrencimiz Italya’nin Baskenti Roma’da yapilacak olan dünya finallerine gitmeye hak kazandilar. 27-30 Eylül’de yapilacak finallere katilacak ögrencilerimiz Nehir Öner ve Merve Yilmaz ’HippoLittle’ kategorisinde, Kerem Yoluç ’Hippo1’ kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek. Finaller; 50’den fazla ülkeden, 70 binden fazla katilimci ile gerçeklestirilecek. Türkiye’den, dünya finallerine katilmaya hak kazanan okullar arasinda tek devlet okuluyuz. Bu da benim ve ögrencilerim için gurur verici" dedi.

Kesan Anafartalar Ilkokulu Müdürü Hayati Gülver de, elde edilen basaridan dolayi ögretmen ve ögrencileri tebrik ettigini vurgulayarak, "Yabanci dil alanindaki basari okul olarak bizleri çok gururlandirdi. Umariz ögrencilerimizin sayisi rehber ögretmenimiz ile birlikte artar. Ögretmen ve ögrencilerimiz; hem Kesan’i hem Edirne’yi hem de Türkiye’yi basari ile temsil edeceklerdir" diye konustu.



Ögrenciler hem heyecanli hem mutlu

Türkiye’yi temsil edecek olmanin heyecan verici oldugunu kaydeden Kerem Yoluç, Italya’da yeni kisiler ile tanismaktan ve yeni kültürler tanimaktan dolayi da heyecanli oldugunu belirtirken, Merve Yilmaz da Türkiye’yi temsil edecek olmaktan dolayi mutlu oldugunu, yeni bir çevre ve kültür taniyacak olmaktan dolayi da heyecanli oldugunu söyledi.

Nehir Öner de Türkiye’yi temsil edecek olmaktan dolayi heyecanli oldugunu ifade edip, yeni kisiler ile tanisacak olmaktan dolayi da mutlu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA