Karatay'da Agsakli Sosyal Tesisi Hizmete Açildi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan Agsakli Mahallesine kazandirilan ve içerisinde emekli konagi, muhtar ofisi, lojman ve is yerlerinin bulundugu sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Karatay'da Agsakli Sosyal Tesisi Hizmete Açildi
Karatay’in ihtiyaçlari istikametinde egitimden kültüre, spordan çevreye kadar her alanda birçok özgün projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi, ilçede yasam kalitesini yükseltecek yatirimlar yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Karatay Belediyesi tarafindan Agsakli Mahallesi’nde yapimi tamamlanan tesis, düzenlenen törenle hizmete açildi. Çevre düzenlemeleriyle birlikte güncel yatirim degeri yaklasik 7 milyon TL olan sosyal tesis; Agsakli Mahallesi’nde 866 metrekare arsa üzerinde, 383 metrekare insaat alaninda insa edildi. Tesis içerisinde emekli konagi, lojman, muhtar ofisi ve is yerleri yer aliyor.

“Vatandaslarimizin faydasina yatirimlari bir bir hayata geçiyoruz”

Tesis için düzenlenen açilis programinda konusan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay’da kaliteli ve vatandaslarin faydasina yatirimlar gerçeklestirdiklerini aktararak Agsakli Sosyal Tesisinin ilçeye hayirli olmasini diledi. Her mahalleye esit hizmet götürdüklerini belirten Baskan Hasan Kilca, emanet aldiklari görevi en iyi sekilde yerine getirebilmek için çalistiklarini söyledi.

Kilca, “Görevi devraldigimiz günden bu yana sermayemiz dua, kazancimiz vatandaslarimizin mutlulugu oldu. Bugün de, Agsakli Mahallemize sosyal ve fonksiyonel bir tesis kazandirmanin sevinci içerisindeyiz. Agsakli Mahallemize kazandirdigimiz sosyal tesisimiz bölgenin sosyal hayatina katki yapacaktir. Göreve geldigimizde merkeze uzak 32 mahallemizin hepsini tek tek dolasarak, ihtiyaçlari yerinde tespit etmistik. Burada bizim en büyük çözüm ortagimiz muhtarlarimiz ve vatandaslarimiz oldu. Onlardan aldigimiz talepleri tek tek not ettik ve o günden bu yana çalismalarimizi sürdürüyoruz. Böylelikle 22 adet sosyal tesisimizi merkeze uzak mahallelerimizin hemen hemen birçoguna kazandirmis olduk. Bu mahallelerimizdeki her hanemizi fabrika olarak degerlendiriyoruz. Çünkü vatandaslarimiz bu bölgelerimizde çok ciddi üretim yaparak, ekonomimize katma deger sagliyor. Bizler hizmet götürürken merkez ya da merkeze uzak ayrimi yapmadan esit hizmet anlayisi ile hareket ediyoruz” dedi.



“Mahallelerimizin standardini yükseltiyoruz”

Bölgeye deger katan güzel bir yatirimi hizmete aldiklarini ifade eden Hasan Kilca tesisle ve mahallelere yaptiklari çalismalar ile ilgili bilgiler vererek, “866 metrekare arsa üzerinde 383 metrekare insaat alanina sahip tesisimizde emekli konagi, muhtar ofisi, is yerleri, lojman bulunuyor. Tesisimizin güncel maliyeti ise yaklasik 7 milyon TL’dir. Merkeze uzak mahallelerimizde parke çalismalarimizi bu yil itibariyle tamamladik. Çok az bir mahallemizde altyapi çalismalarindan dolayi eksikliklerimiz var ama onlari da kisa süre içerisinde tamamlayacagiz. Bu yil Besagil Mahalle’mizle Egrikuyu arasinda kalan ve yayla baglanti yollariyla birlikte 16 kilometrelik alanda sathi kaplama yaptik. Agsakli ile Akören Kisla’yi baglayan yolumuzu geçen yil bitirmistik. Tüm bu hizmetlerimizle merkeze uzak mahallelerimizin standartlarini yükseltmeye devam ediyoruz. Yatirimlarimizin hayata geçmesinde milletvekillerimizin, teskilatlarimizin, Karatay mülki idare amirlerimizin, muhtarlarimizin ve çalisma arkadaslarimizin büyük destegi var. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Agsakli Sosyal Tesisi’mizin ilçemize, mahallemize ve hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Agsakli Mahallesi’ne kazandirilan tesis dolayisiyla Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür eden AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, tesisin birçok özelligi bir arada bulundurdugunu söyledi.



Göreve yeni baslayan Karatay Kaymakami Cengiz Ayhan, ilk mahalle ziyaretinin Agsakli Sosyal Tesisinin açilisi ile denk gelmesinin güzel bir tevafuk oldugunu söyledi.

Kaymakam Ayhan, Sosyal Tesisin bölgenin gelecegine hizmet verecek güzel bir yatirim olduguna isaret etti.

Selçuklu Belediyesi Baskan Vekili Faruk Ulular da, tesisin Karatay’a ve Konya’ya hayirli olmasini dileyerek Karatay Belediyesi’nin tüm mahallelerde güzel çalismalar yaptigini belirtti.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’nin Büyüksehir Yasasini Türkiye’de basariyla uygulayan baskanlardan biri oldugunu söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise hizmetlerinden dolayi Kilca’yi tebrik etti. Tesisin ilçeye hayirli olmasini dileyen Tahir Akyürek, “Bu tesis ile bölge insanina katki saglayacak bir alan olusturulmus. Karatay Belediyesi’nin tüm mahallelerde önemli yatirimlari var. Bunlarin daha da geliserek devam edecegine inancimiz tamdir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan sosyal tesis, dualar esliginde hizmete açildi. Agsakli Sosyal Tesisi’nin açilisina Karatay mülki erkani, AK Parti Karatay Ilçe Teskilati üyeleri, MHP Karatay Ilçe Teskilati üyeleri, muhtarlar, Karatay Belediyesi baskan yardimcilari, birim müdürleri ve vatandaslar da katildi.

Kaynak: İHA