Itfaiye Teskilati 309. Yil Dönümünü Kutluyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi, her yil 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasinda kutlanan Itfaiye Haftasi nedeniyle çesitli etkinlikler düzenliyor.

Itfaiye Teskilati 309. Yil Dönümünü Kutluyor
Itfaiye teskilatinin kuruluslunun 309. yil dönümü etkinlikleri çerçevesinde MalatyaPark AVM’de deprem aninda itfaiye personellerinin göstermis olduklari arama-kurtarma çalismalari, yangin ve bogulma vb. gibi olaylarin fotograflari, düzenlenen Tanitim Sergisiyle vatandaslarla bulusturuldu. Tanitim Sergisi 25-27 Eylül tarihleri arasinda vatandaslar tarafindan gezilebilecek.

Ayrica hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsaminda itfaiye yerleskesinde kurulan çocuk oyun alani, Down Sendromlu çocuklar ile ögrencilerin ziyaretine açik olacak.

Itfaiye teskilatinin 309. yil dönümünü kutlayan Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Mustafa Katipoglu, “Itfaiye teskilatinin kurulusunun 309. yili. Itfaiye teskilati Osmanli’dan günümüze kadar gelen çok köklü bir geçmise sahiptir. Bizler 7/24 esasiyla çalisan, bizlere ihtiyaci olan her canlinin yardimina kosan bir teskilatiz. Bu yil itfaiye haftasini farkli bir sekilde kutlamak istiyorduk ancak 6 Subat depremlerinden kutlama yapamadik. Hala o günlerin üzüntüsünü yasiyoruz. O nedenle yapacagimiz etkinlikleri kisitladik. Pazartesi, Sali ve Çarsamba günleri MalatyaPark AVM’de sürecek tanitim etkinligimiz var. Hem depremde yasadigimiz olaylari sergiliyoruz hem de arkadaslarimiz kullandigimiz malzemelerin tanitimini yapiyorlar. Itfaiyeci kardeslerimiz durmaksizin 7/24 esasiyla hemsehrilerimiz, milletimiz ve vatanimiz için canhiras çalisiyorlar. 6 Subat’ta iki büyük deprem yasadik. Itfaiyecilerimiz de birer depremzede olmalarina ragmen vatandaslarimizin imdadina kostular. Yine yangin ve diger olaylarda ayni hassasiyeti gösteriyoruz. Biz her zaman hizmete ve göreve hazir bir teskilatiz. 6 Subat depremlerinde hayatini kaybeden vatandaslarimiza, vatan için canini feda eden tüm sehitlerimize, hayatini kaybeden itfaiyeci sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Depremlerden dolayi yarali olan kardeslerimiz var, onlara da geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. Itfaiye teskilatinin 309. yil dönümünü kutluyor, hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA