'Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasi' Projesi, AB Ulusal Ajansinca Kabul Edildi

Iletisim Baskanligi Erzincan Bölge Müdürlügünce hazirlanan ve büyüksehirler disinda bir tek Erzincan’in geçtigi 52 bin Euro destekli “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasi” projesi, Avrupa Birligi (AB) Ulusal Ajansinca kabul edildi.

'Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasi' Projesi, AB Ulusal Ajansinca Kabul Edildi
Kabul gören proje ve hazirlanan diger projeler hakkinda ajans muhabirlerine bilgi veren Iletisim Baskanligi Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, “Göreve basladigimiz ilk haftalarda dedigimiz gibi yapmis oldugumuz projelerde ilgili bilgi verecegim. Avrupa Birligine sundugumuz projelerimiz var. Onlardan bir tanesi Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi projesi. Projemiz 52 bin Euro kadar bir destek alacak Avrupa Birligi Ulusal Ajansindan. Bu proje çerçevesinde neler yapacagimizla ilgili bahsedecegim. Erzincan, Gümüshane, Bayburt ve Tunceli olmak üzere dört ilimiz var bölge müdürlügü olarak. Tunceli, Gümüshane, Bayburt ve Erzincan merkezimiz. Bu dört ilde kent diplomasisi çalistayi yapacagiz. Kent diplomasisi dedigimizde biraz açacak olursak, Iletisim Baskanligimizin kamu diplomasisi dairesi var. Bu daire ülkemizin dünya kamuoyu nezdinde savlarini pekistirmek, hakikat pesindeki mücadelesini destek olmak adina bir çok paneller düzenleniyor. Bizde bölge müdürlügü olarak buna paralel ne yapabiliri diye düsündügümüzde yerel düzeyde kent diplomasisine yönelik bir çalisma yapmak istedik. Kent diplomasisi de taninirligini ve iyi bilirligini saglamak üzere yapilan bir faaliyet aslinda. Daha öncesinde yapilmis örnekleri vardir. Artik günümüzde uluslararasi etkinlikler sehirler de yapildigi zaman o sehrin tanitimina çok büyük katkisi oluyor. Yabanci ögrencilerin kent hakkinda bilgilendirilmesi ve bu sayede kendi ülkelerinde ögrenci olarak zaman geçirdikleri sehri ve ülkeyi iyi tanitan birer elçi olmasi gibi insani diplomasi dedigimiz bir konu. Bunlar çesitlendirile bilinir. Çalistaylari yapma maksadimizda zaten bunlari konusmak. Çalistay gruplarinda akademisyenler, basin mensuplari, belediye temsilcileri, üniversite ögrencileri olacak. Bu ekiple konusacagimiz konular bu kentin taninirligini arttiracak stratejileri belirlemek. Dört ilimizdeki çalistaylari tamamladiktan sonra bölgesel bir rapor ortaya çikacak ve bu bölgesel rapor baskanligimiza sunulacak. Burada maksadimiz bir köprü kurmak aslinda. Yani gençlerin yönetime katilmasini saglamak. Karar alma mekanizmalarinda gençlerle yerelle merkez arasinda bir köprü kurmak faaliyeti var ayni zamanda. En sonunda da Erzincan’da bir ulusal zirvede planliyoruz. Erzincan da ilk olacak” diye konustu.

Akkaya, bunun disinda yine KUDAKA ajansina basvuru yapilan “Ticari Dron Ehliyeti” projesinden bahsederek, “Bu projeyle de ticari dron ehliyeti egitimi verecegiz. Egitime 40 kisilik bir kontenjan ayrildi. Dört ilimizden basin mensuplari katilacak. Bunun yani sira kamu kurumlarda görev yapan enformasyon görevlileri, Kültür Turizm Il Müdürlüklerinde varsa görev yapan enformasyon görevlileri de bu egitime katilacaklar. Bu egitim neticesinde de ticari dron egitimine sahip olacaklar. Bunun yani sira suan bölgemizde dört üniversitemiz var fakat iki üniversitemizde Iletisim Fakültesi var. Bu iki üniversitenin Iletisim Fakültesi ögrencileriyle Ankara’da bir gezi düzenlemek istiyoruz. Plan ortaya koyacagiz, TRT, AA, Iletisim Baskanligi gibi kurumlarda onlara sunumlar yapilmasini planliyoruz. Ayni zamanda Ankara’da bir gezi olacak. Gençlerin ufkunu açmasini, ülkemize, milletimize aidiyetlerinin arttirilmasi ve gelecege yönelik iyi planlar iyi hedefler koymalarini kendileri saglamayi amaçliyoruz bu faaliyetimizde de” seklinde konustu.

Kaynak: İHA