Evden Kaçan Sultan Papaganini Bulmak Için Bir Il Seferber Oldu

Ardahan’da havalandirmak için balkona çikartilan "Limon" adindaki sultan papagani açik birakilan kafesinden kaçti. Ardahan halki kaçan papagani yakalamak için seferber olurken, yaklasik 3 gün boyunca aranan papagan sabahin erken saatlerinde bir agacin dalina konmus halde görüldü. Papagan itfaiyenin merdiven araci yardimiyla indirildi.

Evden Kaçan Sultan Papaganini Bulmak Için Bir Il Seferber Oldu
Kaptanpasa Mahallesi’nde havalandirmak için evin balkonuna çikarilan sultan papagani açik birakilan kafesinden kaçti. Önce karsi binanin çatisina konan papagan, daha sonra sokaktaki bir binanin balkonuna kondu. ’Limon’ ismi konulan papaganin sahibi Kiliç ailesi kaçan papagani yakalamak için seferber oldu. Tayfur Kiliç, elindeki kafes ile bir süre papaganin inmesi için ugrasti, ancak basarili olamayinca itfaiye ekiplerinden yardim istendi. Ekipler de papagani yakalamaya çalisti fakat papagan son anda uçarak kaçti. Yaklasik 3 gün boyunca aranan papagan günün ilk isiklarinda Kongre Caddesi üzerinde bulunan bir agacin dalina konmus halde görüldü.

Itfaiye ekiplerine tekrardan haber verilmesi üzerine ekipler, merdiven yardimi ile dallarin arasinda yeri tespit edilen papagani yakalayarak kafesine koydu.

Ölürüm Türkiyem’i seslendiren papagan bulundu

Tayfur Kiliç, ’Ölürüm Türkiyem’ sarkisini seslendiren papaganindan bahsederken, "3 gündür kayipti. Itfaiye ekipleri ikinci gün geldi fakat bütün ugraslara ragmen uçarak kaçti. Yine gece gündüz Ardahan halki seferber oldu. Agaç dallari, çatilar ve balkonlar, yani konabilecegi her yer takip edildi. Bugün üçüncü günüydü. Bitkin vaziyette bir agacin dalinda görülen papagani kurtarmak için yine itfaiye ekipleri seferber oldu. Yardim edip emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA