Büyüksehir'den Üreticiye 10 Milyon Degerinde Selektör Makinesi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 10 milyon lira degerinde 25 adet tohum temizleme makinesini (selektör) 12 ilçeye hibe etti. Her hafta, her ay, birçok isi neticelendirdiklerini vurgulayan Baskan Yilmaz, tohum temizleme makineleri sayesinde rekabet gücü yüksek ürünler yetistirilerek yerel ekonominin gücüne güç katilacagina dikkat çekti.

Büyüksehir'den Üreticiye 10 Milyon Degerinde Selektör Makinesi
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ‘Kaliteli Tohumluk’ projesi dahilinde Hayvan Pazari’nda düzenledigi törenle; 12 ilçeye 25 adet tohum temizleme makinesi (selektör) hibe etti. 10 milyon lira degerindeki tohum temizleme makineleriyle; katma degeri artiran, kaliteli, yöreye özgü ve rekabet gücü yüksek ürünler yetistirilerek yerel ekonominin gücüne güç katmasi hedefleniyor. Balikesir’in gelirinin yüzde 65’ini tarim ve tarima dayali ürünlerden saglandigina dikkat çeken Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, çiftçilerin üretim kapasitesini artirarak bereketlerine bereket katmak için çalistiklarini söyledi.



“Her projede akil ve plan var”

Balikesir’in gerçeginin üretmekten topraktan ve hayvanciliktan geçtigine dikkat çeken Baskan Yilmaz “Dün koç dagittik, önceki gün süt tanki dagittik, zeytinciler için kasa, örtü dagittik, hava radar sistemi kurduk, bugün de yerel tohum çesitlerimizi korumak ve çogaltmak, ata tohumunu yayginlastirmak için tohum temizleme makinesi dagitiyoruz. Balikesir’i, hep beraber kalkindirmak amaciyla yola çiktik. Yerel tohumlar ve hayvan irklari gelecek kusaklara tasinmasi gereken bir miras. Yaptigimiz her proje ve yatirimda; akilci bir planlama, samimi çalisma ve bereket var. Sehrin bereketine, bereket katiyoruz” dedi.

“Sizlerin her zaman yanindayiz”

Hep beraber hareket edince, bereketin daha da arttigini dile getiren Baskan Yücel Yilmaz “Balikesir’de yürekler beraber atiyor ve istisareler yapiliyor. Istisareden yanlis karar çikmaz. Kime ne lazimsa orada olmaya çalisiyoruz. Kisitli kaynak, sinirsiz bir talep var. Bunu yönetmeye çalisiyoruz. Birileri ben daha iyisini yapabilirim diyebilir. Bu islere mesai arkadaslarim ciddi anlamda emek harciyorlar. Bir yandan gençlerin kaliteli zaman geçirecegi eglenecegi yerler yapiyoruz, bir yandan da çiftçimizin üretim kapasitesini artirmaya çalisiyoruz. Bu islerin temeline inip, verimi daha da nasil artirabiliriz diye düsünerek yeni projeler üretiyoruz. Biz bu isi yönetmek için çalisiyoruz, bereketi artiriyoruz. Her hafta her ay, sizler için düzgün dogru olan isleri neticelendiriyoruz. Sizlerin her zaman yanindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA