Baskan Yavas Hatay'daki 'Sindirgi' Konteyner Kentine Gitti

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, Hatay’da 100 konteynerden olusan ’Sindirgi’ mahallesini ziyaret etti.

Baskan Yavas Hatay'daki 'Sindirgi' Konteyner Kentine Gitti
Asrin felaketinin ardindan, Balikesir Sindirgi’dan 40 tirdan fazla yardim giden deprem bölgesi Hatay Antakya’da, Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas öncülügünde 100 konteynerden olusan ’Sindirgi’ mahallesi kurulmustu. Türkiye’ye örnek olan yardim kampanyasi kamu kurumlari ve vatandaslarin is birligi ile yapilmasi, mahalle kültürünü yasatacak sekilde dizayni ile yasayanlardan da tam not aldi. Depremden etkilenen vatandaslarin geçici barinma ihtiyacinin karsilandigi Sindirgi mahallesi konteynerlerin konumlandirilmasi, içerisindeki resimler, bahçe bölmeleri ile de görsel olarak da vatandaslarin psikolojisini rahatlatacak sekilde dizayn edildi.

Kimi Sindirgili vatandas konteyner yardimi yapabilmek için tarlasini satti, kimisi umre parasini bagisladi, kimisi kumbaralarindaki paralari. Sindirgi’da oturan yabanci uyruklu aileler bile yardim seferberligine araçlarini satarak katildi.

7’den 70’e hayirsever vatandaslarin destekleri ile kurulan 100 konteynerden olusan ’Sindirgi’ mahallesinde yasam basladi.

Bölgeyi ziyaret eden Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas’a, Antakya Belediye Baskani Izzettin Yilmaz eslik etti. Vatandaslarin mutluluklari gözlerinden okundu. Istanbul Koç Okulu ögrencileri tarafindan baslatilan kampanya ile toplanan kitaplar da depremzede ögrencilere dagitildi. Ayrica Sindirgi’nin dogal atistirmaligi Balkuru paketleri dagitildi.

Sindirgi’nin yardimseverligi ve birligi ile gurur duydugunu, bir isi gerçek askla yapmanin feyzini belirten Belediye Baskani Yavas, “Asrin felaketi, 11 ili ilgilendiren Kahramanmaras merkezli depremde çogu yerimiz maalesef harap bitap oldu. Sindirgi Belediyesi öncülügünde Kaymakamligimiz, halkimiz topyekun seferberlik ilan ettik. 40 tir olarak kimimiz asevi, kimimiz odun, kimimiz soba, kimimiz yiyecek, kimimiz giyecek. Hep beraber Sindirgi toplanarak buraya yardima kostuk. Ama en önemlilerinden birisi de barinma sorunu oldugunu gördük. Bölgeye gelerek Hatay’da en çok felaketin yasandigi yer olan Hatay’da Antakya merkezinde Serinyol’da 100 konteynerlik ’Sindirgi’ mahallesi olusturduk. Su anda da Sindirgi mahallesindeyiz. Buradaki evlerimize yerlesen ögretmenlerimizle konustuk mutluluklarini paylastik. Kendilerinin tesekkürlerini aldik. Allah binlerce razi olsun. Yaptigimiz o Sindirgi’nin Fatma teyzenin tarlasini satarak, Mehmet amcanin umre parasini vererek, çocuklarimizin kumbaradaki paralarini bozdurarak, tek tek köy köy 75 mahallemizin katkisiyla olusan Sindirgi mahallesi hakikaten yerini bulmus. Amacina uygun bir sekilde ögretmenlerimiz tarafindan yerlesilmis” dedi.

Kaynak: İHA