Baskan Günel Açiklamasi 'Isçi Kardeslerimin Her Zaman Yanindayim'

Kusadasi Belediyesi, Belediye Is Sendikasi ile imzaladigi ek protokolle personelinin maasinda iyilestirme yapti. Protokole göre; Kusadasi Belediyesi’ne bagli Personel A.S’de en düsük isçi maasi 14 bin 250 lira oldu.

Baskan Günel Açiklamasi 'Isçi Kardeslerimin Her Zaman Yanindayim'


Kusadasi Belediyesi, Türk-Is’e bagli Belediye Is Sendikasi ile imzaladigi ek protokolle Personel A.S’de çalisan isçilerin maaslarina her ay ek ödeme yapma karari aldi. Böylece Kusadasi Belediyesi’nde en düsük isçi maasi 14 bin 250 liraya yükseldi. Çalisanlar arasinda sevinçle karsilanan ek protokolün imzalanmasi için Kusadasi Belediyesi Kademe Amirligi’nde tören düzenlendi.

Törene Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, Personel A.S Yönetim Kurulu ve çok sayida isçi katildi.



Törende konusan Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, Baskan Ömer Günel’in her zaman çalisanlarinin yaninda oldugunu belirterek, ”Ülkemizde yasanan ekonomik krizin neticesinde hayat pahaliligini iliklerimize kadar hissediyoruz. Baskanimiz Ömer Günel, hukuki bir zorunlulugu olmadigi halde isçi maaslarinda iyilestirme yapti. Her zaman isçi ve emekçinin yaninda olan Baskanimiz Ömer Günel’e tesekkür ederim” dedi.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise, “Türkiye’nin içerisinde bulundugu ekonomik yangin ortaminda sizleri biraz olsun ferahlatmak istedik. 2019 yilinda Kusadasi Belediyesi’ni devraldigimda kasada 200 bin lira para, personele de toplam 6 milyon lira borç vardi. Bugün geldigimiz noktada maaslar artik zamaninda ödeniyor. Personelimize ikramiye borcu olmayan bir belediye haline geldik. Bugün Kusadasi Belediyesi ekonomik açidan çok daha iyi yerlere geldi. Biz özel bir sirket degiliz. Kamu kurulusuyuz. Bugün kasamda 1 kurus bile fazla para olsa onu sizlerle paylasmaktan onur duyarim. Bütün emeginizi ve gücünüzü Kusadasi’na hizmet için harciyorsunuz. Bize de size olabildigince fazla destek vermek, bu ekonomik yangin yerinde sizleri olabildigince ferahlatabilmek düser. Bizim tarafimiz her zaman isçi ve emekçiden yanadir. Bu ödeme ile taban ücretin üzerine yüzde 20’yi asan bir ek ödeme yapiyoruz. Hayirli, ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA