Saka Kuslarini Avlayan 2 Sahis Suç Üstü Yakalandi, 73 Bin TL Ceza Kesildi

İçel Erdemli’de çok sayida saka kusunu avlayan 2 süpheli tespit edilip yakalandi. Yakalanan süphelilere 73 bin 456 TL para cezasi kesilirken, saka kuslari tekrar dogal ortamina salindi.

Saka Kuslarini Avlayan 2 Sahis Suç Üstü Yakalandi, 73 Bin TL Ceza Kesildi
Alinan bilgiye göre, ilçeye bagli Karahidirli Mahallesi’nde çalisma yapan Doga Koruma ve Milli Parklar İçel Sube Müdürlügü Erdemli Sefligine bagli Av Koruma ve kontrol ekipleri, bazi sahislarin saka kusu avladigi bilgisine ulasti. Bölgeye giden ekipler, yakalanip kafeslere yerlestiren kuslarla 2 sahsi suç üstü yakaladi. Yakalanan sahislara 73 bin 456 TL para cezasi kesildi. Saka kuslarina el koyan ekipler, gerekli kontrolleri yaptiktan sonra hayvanlari dogal ortamina birakti. Sahada çalismasina gece ve gündüz devam eden ekipler ayrica biri 4-5 metrelik agaca yerlestirilmis iki farkli noktada bildircin avinda kullanilan ses cihazi ele geçirdi. Ele geçirilen cihazlar imha edilirken, gerekli sorusturmanin da baslatildigi bildirildi.

DKMP Erdemli Sefi Mevlüt Çetin, "Av koruma ve kontrol ekiplerimiz tarafindan Karahidirli Mahallesi’nde yasa disi saka avi yapan 2 kisiye cezai islem uyguladik. Toplamda 73 bin 456 lira para cezasi kestik. Saka kuslarina el koyduk. Gerekli kontrolleri yapildiktan sonra dogal ortamina tekrar saldik. Ayrica bildircin avi için ses cihazlari kuruluyor, bunlari da topladik" dedi.

Kaynak: İHA