Hisarcik Hamamköy'de Hayir Yemegi

Kütahya’nin Hisarcik ilçesine bagli Hamamköy’de muhtarlik tarafindan ilk defa hayir yemegi etkinligi düzenlendi.

Hisarcik Hamamköy'de Hayir Yemegi
Okul bahçesinde gerçeklestirilen etkinlikte din görevlileri tarafindan Kurani Kerim ve Mevlidi Serif okundu. Daha sonra Ilçe Müftüsü Sebahattin Akyol vaaz verdi ve topluca dua edildi. Duanin ardindan halka taskebabi, pilav, çorba, ayran ve tatli ikraminda bulunuldu.

Hayir yemegine, Kaymakam Ismail Tosun, AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay, Hisarcik Belediye Baskani Fatih Çaliskan, AK Parti Ilçe Baskani Ahmet Çümen, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Alperen Korkut, Ilçe Müftüsü Sebahattin Akyol, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Hayir yemeginde konusan Ilçe Müftüsü Sebahattin Akyol,” Hamamköy’de halkimizin destegi, muhtarimizin ve imamlarimizin gayretiyle hayir yemegi verildi.

Hayir yemekleri milletimizin yapmis oldugu güzelliklerden bir tanesi. Millet bir araya geliyor, birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetimiz gelismis oluyor. Rabbim bizlere güzel nimetler nasip etmis. Bizde bu nimetleri milletimizle, halkimizla paylasmamiz, bu hayir yemeklerini devam ettirmemiz lazim. Bu tür etkinlikler Rabbimizin rizasini kazanmaya vesiledir. Allah’u Teala, “ Size verdigim riziklari paylasin” diyor. Paylasmadigimiz takdirde cimrilik yapmis oluruz. Allah cimriligi sevmez. Insallah hayirlar yagmurlarin ve mahsulümüzün bol olmasina vesile olacaktir. Rabbim bu hayri düzenleyenlerden razi olsun” diye konustu.

Köylülerle bir araya gelerek bu yil ilk defa hayir yemegi etkinligi düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Köy Muhtari Ahmet Çaliskan,” Hayirsever halkimizin katilariyla bu yil ilkini gerçeklestirdigimiz hayir yemegine basta Kaymakamimiz olmak üzere, Belediye Baskanimiz, AK Parti Ilçe Baskanimiz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çevre köylerden yogun katilim oldu. Köy Muhtarligi olarak bu etkinligi geleneksel olarak her yil gerçeklestirmeyi düsünüyoruz. Hayrimiza katkida bulunan köy halkimizdan Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA