Kosova'daki Çatismada Ölen Polis Için Ulusal Yas Ilan Edildi

Kosova’nin kuzeyinde silahli Sirp grup ile çikan çatismada hayatini kaybeden polis memuru için yarin ulusal yas ilan edildi.

Kosova'daki Çatismada Ölen Polis Için Ulusal Yas Ilan Edildi
Kosova’da Kuzey Mitroviça’da yer alan Leposavic sinir bölgesindeki silahli Sirp grup ile çikan çatismada hayatini kaybeden polis memuru Afrim Bunjaku için Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani ulusal yas ilan etti. Osmani yaptigi açiklamada, "Kosova Anayasasi’na göre 25 Eylül 2023 Pazartesi günü öldürülen polis Afrim Bunjaku’nun anisina bir günlük ulusal yas ilan etme karari alindi” dedi.



Kosova’nin kuzeyindeki çatisma

Kosova’nin kuzeyinde 30 kisilik silahli Sirp grup, Kuzey Mitroviça’da yer alan Leposavic sinir bölgesindeki Zveçan Belediyesi’ne bagli Banjska köyü girisindeki köprüye iki adet plakasiz kamyon ile barikat kurarak trafigi kapatmis ve ihbar üzerine bölgeye giden polislere ates açmisti. Açilan ates sonucu 1 polis hayatini kaybetmis, 1 polis de yaralanmisti. Saldirganlar daha sonra Banyska Manastiri’na konuslanmisti. Kosova polisinin operasyonu sirasinda 3 Sirp saldirgan etkisiz hale getirilmisti.
Kaynak: İHA