'2. Kirvem AK Parti Sünnet Söleni' Bagcilar'da Düzenlendi

Bagcilar’da AK Parti Il Teskilati Sosyal Politikalar Birimi tarafindan hayata geçirilen “2. Kirvem AK Parti Sünnet Söleni” etkinligi yapildi. Etkinlikte sünnet edilen 2500 çocuk çesitli gösterilerle doyasiya eglendi.

'2. Kirvem AK Parti Sünnet Söleni' Bagcilar'da Düzenlendi


AK Parti Il Teskilati Sosyal Politikalar Birimi tarafindan düzenlenen “2. Kirvem AK Parti Sünnet Söleni” Bagcilar Mahmutbey Stadyumu’nda yapildi. AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak’in katildigi programa sünneti yaptirilan engelli, sehit yakini, gazi çocuklari, maddi geliri düsük olan yaklasik 2.500 çocuk, aileleri ile birlikte yer aldi. Çocuklara ayni zamanda sünnet kiyafeti de hediye edildi. Programda AK Parti Milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, is adamlari ve teskilat mensuplari çocuklara kirve oldu. Ayrica programda “Rafadan Tayfa” isimli çocuk tiyatrosu oyunu oynatildi.

Programda konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, AK Parti Il Baskanliginin düzenledigi sölende çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Madak, ailenin kendilerinin kirmizi çizgisi oldugunu belirterek, "Ailemiz, nefessiz kaldigimizda nefesimiz, mutsuz oldugumuzda sevincimiz, karanlik dünyamizda günesimizdir. Ailemiz sayesinde hayatta neyin dogru, neyin yanlis oldugunu ögreniriz. Nasil insanlar oldugumuzun cevabini önce ailemizde buluruz. Dini inançlarimizi, ahlaki degerlerimizi, sevgiyi, saygiyi da ilk olarak ailemizde görür, ögrenir ve yasariz. Modern hayatin getirdigi zorluklar ve dayattigi yasam tarzlarina karsi ailemiz bizler için bir can simididir, siginilacak limandir." dedi.



Programda kürsüye çikarak konusan AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ise Ailede annemiz, babamiz ve gül gibi baktigimiz, gelecegimizi emanet edecegimiz çocuklarimiz var. Onlarin kimlikleri, karakterleri, kisilikleri, degerlerimize bagliliklariyla dogru orantili sekilde olusuyor. Bu anlamda en güzel geleneklerimizden biri olan sünnet sölenimiz vesilesiyle de çocuklarimizin kendi degerleriyle barisik olarak hayata hazirlanmalarina en büyük destegin saglandigina inaniyorum. Anne ve babalari tebrik ediyor, nice böyle mutlu günler yasamalarini diliyorum. Çocuklarimiz bugün burada ilk adimi attilar. Allah’in izniyle is hayatinda da ekonomide de sporda da sanatta da siyasette de böyle nice güzel adimlari atacaklar." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA