AK Parti'li Yenisehirlioglu, Kiliçdaroglu'nun Milletvekilligiyle Ilgili Sözlerine Açiklik Getirdi

AK Parti Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadir Yenisehirlioglu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun milletvekilligine iliskin sözlerine açiklik getirerek, “Cumhurbaskanimiz o dönem hukuksuzca parlamento disinda kaldi. Okudugu bir siirden dolayi kendisine yasaklar getirilmisti ve bir hukuksuzluk söz konusuydu. Hak gaspi söz konusuydu. Bugün Kiliçdaroglu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin disinda kalmasi kendi tercihi ve iç hesaplasmalariyla alakali. Ikisi birbiriyle hiç alakali olmayan, birbirinden tamamen zit konular” dedi.

AK Parti'li Yenisehirlioglu, Kiliçdaroglu'nun Milletvekilligiyle Ilgili Sözlerine Açiklik Getirdi


AK Parti Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadir Yenisehirlioglu, bugün sabah saatlerinde Manisa’da basin mensuplariyla bir araya geldigi toplantinda bir gazetecinin, "2003 yilinda dönemin CHP Genel Baskani Deniz Baykal’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in milletvekili seçilme yasaginin kaldirilmasina verdigi destege karsilik, bugün AK Parti’nin Kemal Kiliçdaroglu’na milletvekilligi yolunu açma gibi bir plani olur mu?" yönündeki sorusuna, "Kiliçdaroglu’nun meclise tasinma mevzusunu bilmiyorum. AK Parti Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadir Yenisehirlioglu olarak söylüyorum, sik olur, güzel olur. Ben bunu Cumhurbaskanimiza iletecegim, karar onlarindir" seklindeki cevabiyla ilgili bir açiklama yapti. Cevabinin baglamindan koparildigini ifade eden Yenisehirlioglu, “Ben bugün degisik etkinliklerde bulundum. Manisa’mizdaki basin mensuplariyla bir kahvalti yaptik. Ben hem Manisa gündemine iliskin hem de Türkiye gündemine dair açiklamalar yaptim. Kimi zaman gülüstük, kimi zaman sakalastik. Burada bir mevzunun Türkiye gündemine tasindigina sahit olduk. Oysa ki aklin yolu bir. Ne kadar dogru söylersek söyleyelim bazen söyledikleriniz farkli algilanabiliyor. Baglamindan kopartildiginda da bambaska anlam ifade ediyor. Yerel basinimizla bulustugumuzda dedigim gibi bazi ifadelerimin farkli noktalara çekildigini gördüm. Ulusal basindaki bazi gazetelerin bunlari da haber yaptigini gördüm. Cumhurbaskanimizin evveliyatinda ara seçimlerle meclise girmesiyle su an Kiliçdaroglu’nun durumu birbiriyle hiç alakali degil. Cumhurbaskanimizin ara seçimlerle meclise girmesi bambaska parametrelere sahip, Kiliçdaroglu’nun bugün mecliste olmamasi da bambaska parametrelere sahip. Ikisi birbiriyle hiç alakali olmayan, birbirinden tamamen zit konular. Cumhurbaskanimiz o dönem hukuksuzca parlamento disinda kaldi. Okudugu bir siirden dolayi kendisine yasaklar getirilmisti ve bir hukuksuzluk söz konusuydu. Hak gaspi söz konusuydu. Bugün Kiliçdaroglu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin disinda kalmasi kendi tercihi ve iç hesaplasmalariyla alakali. Bu onlarin iç meselesi." ifadesini kullandi.

Yenisehirlioglu, bazi gazetelerin kasitli haber yaptigini belirterek "Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk defa bir genel baskaninin mecliste yer almadigini söyledim. Hepiniz bunu biliyorsunuz, hepiniz bunun sahidiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç hesaplari bizi ilgilendirmez. Türkiye’de akil sahipleri hepsi bilir ki milletvekili seçimleri Anayasa’da ve kanunlarda usulü vardir. Seçimler yapilir. Oysa ki Kiliçdaroglu’nun bugün mecliste olmamasi kendi tercihi. Bugün meclise girebilmesi için erken seçim mi yapilmasi gerekecek. Kaldi ki kendisiyle alakali bir yasaklamayla alakali bir degil, kendi tercihiyle cumhurbaskani olmak istedigi için mecliste yer almamaktadir. Cumhurbaskanimizin evveliyatindaki durumuyla bu durumu birbirine karistirmak kötü niyetten baska bir sey degildir. Cumhurbaskanimiza söyleyelim de Kiliçdaroglu’nu meclise tasisin bu trajik bir komiktir.” dedi.

Kaynak: İHA