Vali Tanrisever Açiklamasi Kürtün'de Ufak Dokunuslarla Çok Güzel Isler Yapacagiz

Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, 17 Agustos’ta göreve baslamasinin ardindan baslatti ilçe ziyaretleri kapsaminda kentin denize en yakin ilçesi olan ve “Müthis bir cografya” diye tarif ettigi Kürtün ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Tanrisever Açiklamasi Kürtün'de Ufak Dokunuslarla Çok Güzel Isler Yapacagiz
Kürtün ilçesi programi kapsaminda Hükümet Konagi önünde ilçe protokolü tarafindan karsilanan Vali Tanrisever, Kürtün Kaymakami Okan Dagli’yi makaminda ziyaret ederek ilçede devam eden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Buradaki ziyaretinin ardindan Kürtün Belediye Baskani Enver Sen’i ziyaret eden Vali Tanrisever, Belediye binasinda bulunan ve ilçede yüzlerce yildir zanaatkarlar tarafindan üretilen el emegi göz nuru eserlerin yer aldigi alanda incelemelerde bulundu.

Burada Vali Tanrisever’e hem Kürtün ilçesi hem de Belediye çalismalari hakkinda bilgi veren Belediye Baskani Sen, Kürtün’ün 7.Belediye Baskani oldugunu hatirlatarak Kürtün’ün el sanatlari ve Araköy ekmegiyle bir marka oldugunu belirterek birlik ve beraberlik içerisinde Kürtün’ün daha yasanabilir bir yer olmasi için çalistiklarini söyledi.



Vali Tanrisever daha sonra Belediye’nin sosyal tesislerinde ilgili kurumlarin il müdürleriyle köy ve mahalle muhtarlariyla toplanti düzenledi.

Muhtarlarin agirlikli olarak Tirebolu-Torul karayolundaki kaya düsmelerinden sikayetçi oldugu ve hemen her yil yaralanmali kazalara sebep olduguyla ilgili taleplerini Karayollari ve AFAD’in birlikte çalisarak çözebilecegini kaydeden Vali Tanrisever, yine yoldaki keskin virajlarin düsürülmesi ve bariyer yapilmasi ve diger talepleri de not aldi, salonda bulunan ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

“Kürtün ilçemizde ufak dokunuslarla çok güzel isler yapacagiz”

Muhtarlarin sikinti ve sorunlarini dinleyen Vali Tanrisever, “Kürtün ilçemizde ufak dokunuslarla çok güzel isler yapacagiz. Cografyamiz çetin. El ele gönül gönül vererek güzel hizmetler etmenin yollarini arayacagiz. Kürtün cografyasi çok çetin ama hizmet için azmimiz var, çaliskanligimiz var. El ele, gönül gönüle vererek ihtiyaçlarimizi öncelik sirasina göre siralayarak ilçemize, beldemize, köylerimize ve mahallelerimize çok güzel hizmetler etmek için çalisacagiz. Ben her daim suna inanmisimdir, bizi biz yapan Türk milletini güçlü kilan en büyük silah birlik ve beraberligimizdir. Bu devletin bu kadar iç ve dis düsmanlarina ragmen ayakta kalmasinin sebebi duadir. Allah milletimize devletimize zeval vermesin” dedi.

Vali Tanrisever ve beraberindeki heyet daha sonra ilçe merkezinde kurulan halk pazari ve çarsidaki esnaf ziyaretlerini gerçeklestirdikten sonra Il Saglik Müdürlügü tarafindan yaptirilan Toplum Sagligi merkezi ve 112 binasi insaatinda incelemelerde bulundu.

Sehit ailesini ziyaret

Her ilçe ziyaretinde oldugu gibi Kürtün’de de sehit ailesini ziyaret eden Vali Tanrisever, Irak’in kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristler tarafindan yapilan sizma girisimi sonucu çikan çatismada sehit olan ve 19 Mart 2019 tarihinde son yolculuguna ugurlanan Piyade Uzman Çavus Taskin Temel’in Günyüzü köyündeki ailesini ziyaret edip bir istekleri olup olmadiklarini sorduktan sonra sonra kabrine gidip dua etti.

Kürtün temaslarinin ardindan ilçeye bagli Özkürtün Beldesine giden Vali Tanrisever, Belediye Baskani Yakup Turgut’u makaminda ziyaret etti.

Vali Tanrisever’e beldenin tarihi ve çalismalari hakkinda bilgi veren Baskan Turgut, Özkürtün’ün baraj gölü kenarinda sirin bir belde oldugunu belirterek imkanlar ölçüsünde vatandaslara hizmet verdiklerini söyledi.



Baskan Turgut, Tirebolu-Torul yolu, Yukari Kürtün Grup yolu için baraj gölü üzerine köprü, dünyaca ünlü Kadirga yaylasinda kentsel dönüsüm, Kadirga-Zigana arasindaki yolun Yesil Yol kapsaminda beton yapilmasi ve yüksekokula en az 2 bölüm daha açilmasiyla ilgili taleplerini de Vali Tanrisever’e iletti.

Belediye ziyaretinin ardindan heyet Özkürtün Belediye Baskanligi tarafindan baraj gölü kenarindaki alana yapilan yesil alani, bungalov evler, sosyal tesisleriyle adeta yasam merkezine dönen Baraj Tatil Köyü tesislerinde incelemelerde bulundu.

“Kürtün, yaylalariyla, Örümcek Ormanlari gibi bir hazineye sahip olan müthis bir cografya”

Kürtün temaslarinin sonunda yaptigi degerlendirmede Kürtün’de gördügü manzarayi “müthis bir cografya” olarak degerlendiren Vali Tanrisever, “Allah özene bezene yaratmis sözü tam buraya uygun. Mükemmel bir cografya. Çok daginik yerlesim yerleri, isgal altina alinmis yaylalar, çok fazla turizm destinasyonu var ve bunlarin hepsine yetismeye çalisacagiz Kürtün’de. Özellikle Örümcek Ormanlari gibi bir hazineyi nasil degerlendiririz diye daha sonraki zamanlarda Orman Bölge Müdürümüz, Karayollari Bölge Müdürümüz, Il Kültür ve Turizm Müdürümüz, Kaymakamimiz ve Belediye Baskanlarimiz ile bir çalisma yapacagiz. Yakin zamanda Kürtün özelinde bir sempozyum ve çalistay da olacak ona da katilmak istiyorum. Kiymetli akademisyenlerin de farkli bir gözle gördükleri manzarayi açikçasi merak ediyorum. Ben de fikirlerinden faydalanmak istiyorum. Isimiz çok zor ama ufak dokunuslarla olaganüstü isler çikarilabilir buradan” dedi.



“Müthis bir aile mekani olmus burasi”

Kürtün barajinin yanibasinda, balkonundan balik tutulabilen Baraj Tatil Köyünden çok etkilendigini ifade eden Vali Tanrisever, “Özkürtün Beldemiz sinirlarinda müthis bir aile mekani olmus burasi. Gerek hafta içi gerekse hafta sonu biz istiyoruz ki Gümüshane’nin disindaki insanimiz yerli ve yabanci turistlerimiz gelsin ama önce Gümüshanelilerin burayi kesfetmesi lazim. Gümüshane Valisi olarak burayi siddetle tavsiye ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA