Vali Çiftçi Açiklamasi Bu Cografyaya Sahip Olmanin Bedelini Ödedik

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, sehit yakinlari ve gazilerin onuruna bir yemek verdi.

Vali Çiftçi Açiklamasi Bu Cografyaya Sahip Olmanin Bedelini Ödedik
Vali Mustafa Çiftçi, sehit yakinlari ve gazilere hitaben yaptigi konusmada “Zor bir cografyada yasiyoruz. Bu memlekete, bu cografyaya sahip olmanin bir bedeli var. Sehitlerimiz canlariyla, kanlariyla, gazilerimiz hayatlarini ortaya koymak suretiyle ödemistir” dedi.

Sehit yakinlari ve gazilerin katildigi programa, Vali Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Mehmet Cihanoglu, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Firat ve daire müdürleri ile askeri erkân katildi.



“Hakkiniz asla ödenmez”

“Allah’tan nice Gaziler Günü’ne saglik, sihhat ve huzur içerisinde ulasmayi nasip eylemesi niyazinda bulunuyorum” diyerek kisa bir konusma yapan Vali Mustafa Çiftçi, sehitlik ve gaziligin inancimizda önemli bir yere sahip oldugunu söyledi.

Bu cografyada yasamanin bir bedeli olduguna dikkat çeken Vali Çiftçi, “Günümüzde sayilari azalan neredeyse bir elin parmaklarini geçmeyecek kadar Kore Gazilerimiz var. Bunun yaninda Kibris Baris Harekati’na katilan Kibris Gazilerimiz, yurt içinde yirt disinda yaralanan gazilerimiz var. Bugün Gaziler Günü’nde sehitlerimizi de rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Çünkü onlar, din, memleket, vatan, bayrak uguruna canlarini feda eyleyip, en yüce mertebelerin birisine ulastilar. Allah hepsinin sehadetini kabul, bizleri de onlara layik nesiller eylesin. Hayatta olan gazilerimize saglik, ebediyete intikal eden gazilerimize da Allah’tan rahmet diliyorum. Yurt içinde ve yurt disinda operasyon icra eden güvenlik güçlerimiz var. Allah onlara da kolaylik versin, ayaklarina tas degdirmesin. Dün sehitlerimiz, gazilerimiz vardi, bugünde var, yarinda olacak. Çünkü zor bir cografyada yasiyoruz. Bu memlekete, bu cografyaya sahip olmanin bir bedeli var. Sehitlerimiz canlariyla, kanlariyla, gazilerimiz; hayatlarini ortaya koymak suretiyle bu bedeli ödemis oldular. Bu nedenle, sehit ve gazilerimize sükran ve minnet borçluyuz. Onlarin haklarini asla ödeyemeyiz” dedi.

Programda, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’de günün anlam ve önemine dair bir konusma yapti. Program sonunda, Müftü Rüstem Can ve katilimcilar sehit ve gazilere dua etti.
Kaynak: İHA