Usak 'Tarim Ve Hayvancilik Teknolojileri Fuari' Kapilarini Açti

Usak’ta 20-23 Eylül tarihleri arasinda ziyaretçilerini agirlayacak olan "8. Tarim ve Hayvancilik Teknolojileri Fuari" düzenlenen törenle açildi.

Usak 'Tarim Ve Hayvancilik Teknolojileri Fuari' Kapilarini Açti
8. Tarim ve Hayvancilik Teknolojileri Fuari, Usak Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Kemalöz Mahallesi Kapali Pazar Yeri’nde açildi. Tarim ve hayvancilik alanindaki teknolojik gelismeleri vatandaslarla bir araya getirmeyi, sektördeki degisimlerin çiftçi ve yetistiricilere tanitilmasi amaciyla yapilan fuarda traktörden, tarim ürünlerine ve süt sagma makinelerine kadar çesitli ürünler sergiye çikartildi. Fuar açilis töreninde konusan Ticaret Bakan Yardimcisi Mahmut Gürcan, "Türkiye’de 51 ilde Tarim Satis Kooperatiflerinin bulundugunu aktaran Gürcan, "Bugün itibariyle 51 ilde 20 üründe faaliyet gösteren 295 adet Tarim Satis Kooperatifi ve bu kooperatiflerin bir çogunun bagli oldugu 13 Tarim Satis Kooperatifi Birligi bulunmaktadir. Bu yapilanma vasitasiyla bugün muhtelif tarimsal üretimi ve iç pazar ihtiyaçlarimizin karsilanmasi saglanmakta olup ihtiyaca konu faaliyetler yürütülmektedir. Bununla birlikte ülkemizde hayvanciligin gelistirilmesi ve sektörün mevcut sorunlarin giderilmesi amaciyla ilgili konular bakanligimizca gerekli tüm çalismalar yapilmaktadir" dedi.

Gürcan, sözlerine söyle devam etti:

"Ülkemizde gerek tarimsal faaliyetlere, gerekse hayvanciliga katki saglayan kooperatiflerimizin daha güvenilir, daha seffaf yapilar olmasi amaciyla 2021 Ekim ayinda 1163 sayili Kooperatifler Kanunu’nda degisiklige gidilmis bu kapsamda getirilen yeniliklerin arasinda Kooperatif Bilgi Sistemi’nin (KOPBIS) kurulmasi da yer almaktadir. KOPBIS sistemindeki çalismalar kapsaminda insallah ülkemizdeki kooperatifçilige önemli katkilar saglayacagiz. Içinde bulundugumuz 2023 yili Cumhuriyetimizin 100. yilidir. Bakanligimizin da 100. yilda yapacagi yeni çalismalar ve üretecegimiz projelerle devletimize ve milletimize hayirli hizmetlerimizi arttirmak ve sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye Yüzyili’na daha fazla katki saglamak arzusundayiz."

Vali Vekili Muammer Balci ise, "Bitkisel ve hayvansal üretimde ve bu üretimin islenmesinde gelisen teknoloji, artan rekabet, ulusal ve uluslararasi piyasa sartlari; bizlerin bu yönde kendimizi sürekli gelistirmemizi zorunlu kilmaktadir. Tarimda izlenmekte olan milli politikalar ve çiftçilerimize saglanan çok ciddi desteklemelerle tarim ve hayvancilikta önemli merhaleler kat edilmektedir. 2022 yilinda ilimizde hayvancilik, bitkisel üretim ve kirsal kalkinma kapsaminda Tarim ve Orman Bakanligimiz tarafindan 370 milyon 564 bin 267 TL destekleme ödemesi yapilmistir. Bu yilin ilk 8 ayinda bu rakam 232 milyon liraya ulasmistir. Il Özel Idaremiz tarafindan ise son 3 yilda yaklasik 11 milyon TL tutarinda bir destegimiz söz konusu olmustur. Devletimizin sagladigi maddi destekler, gida tarim ve hayvancilikla ilgili kurum kurulus ve sivil toplum örgütlerinin kazandirdigi bilgi ve becerilerle çiftçilerimizin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkilari her yil giderek artiyor. Bu durumda topragimizin emek ve alin terinizi karsiliksiz birakmadigini gösteriyor” ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Mehmet Çakin da, Usak Belediyesi olarak her zaman çiftçilerin yaninda olduklarini, onlarin tarimsal sulama ihtiyaçlarini karsilamak için de tüm çalismalari yaptiklarini ifade etti.

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesi kesilerek, protokol üyeleri fuar alani gezdi.
Kaynak: İHA