Trabzon'da Turizm Merkezleri Birer Birer Sezonu Kapatiyor

Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri bugünlerde özellikle Arap turistlerin okullarin açilmasi ile ülkelerine geri dönmesi ile birlikte en tenha günleri yasiyor. Eylül ayi itibariyle tipki Uzungöl gibi bir heyelan set gölü olan Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yildizli mahallesindeki Sera Gölü, bugünlerde özellikle Temmuz ve Agustos ayindaki yogun görüntüsünden uzak az sayidaki turisti agirliyor.

Trabzon'da Turizm Merkezleri Birer Birer Sezonu Kapatiyor
Derecik Vadisi’nde 1950’de meydana gelen heyelanin ardindan yamaçlardan kopan büyük kaya parçalarinin Sera Deresi’nin önünü kapamasiyla olusan göl, 2010 yilinda tabiat parki ilan edildi. Hem Trabzon il merkezine hem de Akçaabat’a yakin mesafedeki göl, ulasim kolayliginin yani sira essiz manzarasi ile ilgi çekiyor. Sera Gölü ziyaretçilerine tabiatla iç içe vakit geçirme ve deniz bisikleti ile gezinti imkani sunuyor.

Özellikle Arap turistlerin ülkelerine geri dönüsüyle birlikte artik eski islerinden uzak en durgun dönemlerini yasayan turistik tesisler, sezon basinda islerinin iyi gittigini ancak sonrasinda hizli bir düsüs yasadiklarini kaydettiler.

Su anda ölü sezona girdiklerinden dolayi isletmelerinin genelde bos vaziyette oldugunu belirten Sera Gölü’ndeki isletme çalisanlarindan Mustafa Hatipoglu, “Bu yil turizm sezonu, ilk baslarda beklentilerimizi karsiladi ancak daha sonra hizli bir düsüs yasadik. Su anda ölü sezona girmis bulunmaktayiz restoranimiz bos vaziyette. Turizm sezonumuz Haziran ayinin ilk haftalarinda basladi Agustos ayi son haftalari itibariyle sonlanmaya basladi.

Artik Eylül ayi itibariyle çok nadir olarak turistleri agirliyoruz onun haricinde yerli turistlerimizle günü kapatiyoruz. Yabanci turistlerimiz genellikle Suudi Arabistan agirlikli olup Kuveyt, Ürdün, Dubai gibi ülkelerden gelenler var. Arap turistler yesili ve denizi çok seviyor ondan dolayi bölgemizi tercih ediyorlar. Özellikle Sera Gölü’ne gelme nedenleri de basta deniz bisikletleri, her gelen deniz bisikletine binmek istiyor. Ardindan yemek içmekle zaman geçiriyorlar” dedi.

Turizm hareketliligi son yillarda artisa geçtigini ifade eden Hatipoglu, “Turizm hareketliligi verilere göre sürekli yukariya dogru çikiyor ancak bizim burada görmüs oldugumuz kadariyla biraz düsüs var. Arap turistler kisin nadiren geliyorlar. Okul sezonlari oldugu için yerli turistlerimiz gibi daha agirlikli yazin geliyorlar. Kisin ise çok nadir olarak sehrimizi tercih ediyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA