Sirbistan'da Türk Rüzgari Esti

Yalova’nin yurtdisindaki sesi YAFEM ekibi Civijaski Karnavali’na damgasini vurdu.

Sirbistan'da Türk Rüzgari Esti
Sirbistan’in Sabac sehrinde düzenlenen ve geçtigimiz sene onur konugu olarak davet edilen YAFEM bu sene de 16. yapilan ve Avrupa’nin birçok ülkesinden folklor ve gösteri gruplarinin katildigi Civijaski Karnavali’na Türk Osmanli kiyafetleri ile tam kadro katildi.

Civijaski Karnevalina Türkiye dahil Avrupa Karnaval Sehirleri Federasyonuna bagli farkli ülkelerden (FECC) 50 üye katildi.

Bu sene YAFEM olarak kalabalik bir kadro ile katilim sagladi. Kiliç Kalkan gösterisi, Teke Zeybegi oyunu yani sira Osmanli Padisahi ve Sadrazam ve vezirleri ile kadin sultanlar kostümleri giyilerek Türk kültürü tanitildi.

Karnavali izleyen ve katilan binlerce kisinin alkislari esliginde yürüyüs ve gösteri yapan Yalova Folklor Egitim Dernegi ekibi ile gösteriler sonrasi fotograf çektirmek için uzun kuyruklar olustu.

Sirbistan FECC temsilcisi Radusko Jankoviç’in selamlama konusmasinin ardindan FECC bayragi göndere çektikten sonra söz alan YAFEM Baskani Özer Koyuncu “Sirbistan da ve Sabac’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu sene ekibimiz kalabalik bir kadro ile karnavala katildi.

Oyuncu ekibimizin merhaba ve Osmanli kiyafetleri ile karnavalin en dikkat çeken ekibi olduk. YAFEM adina öncelikle ekibime ve Festival yetkililerine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA