Rusya Savunma Bakani Soygu Açiklamasi 'Rusya-Iran Iliskileri Yeni Bir Seviyeye Ulasti'

Iranli mevkidasi Muhammed Riza Astiyani ile görüsen Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, iki ülke arasindaki iliskilere deginerek, “Rusya-Iran iliskileri yeni bir seviyeye ulasti” dedi.

Rusya Savunma Bakani Soygu Açiklamasi 'Rusya-Iran Iliskileri Yeni Bir Seviyeye Ulasti'
Iran’in baskenti Tahran’a resmi ziyarette bulunan Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Iran Savunma Bakani Muhammed Riza Astiyani ile bir araya geldi. Soygu yaptigi açiklamada, ABD’nin engellemelerine ragmen Rusya ve Iran arasindaki iliskilerinin ileri bir seviyeye ulastigina vurgu yaparak, “ABD ve batili müttefiklerinin muhalefetine ragmen planlanan tüm faaliyetleri hayata geçirmeyi amaçliyoruz. Rusya ve Iran iliskileri yeni bir seviyeye ilerlerken yaptirim baskisi, faydasiz oldugunu gösteriyor” dedi.

Ortadogu’daki durumu da ele alan Soygu, "Orta Dogu’da istikrar ve güvenligin güçlendirilmesi alaninda daha fazla ortak eyleme haziriz. Bugün Rusya ve Iran arasindaki diyalogun yogun bir sekilde gelistigini not aliyoruz. Görüsmelerin yüksek dinamigi, savunma sektöründeki stratejik ortakligin ve askeri isbirliginin daha da güçlendirilmesine yönelik genel havayi dogruluyor” ifadelerini kullandi.

Bakanlar, Iran’in ürettigi IHA ve roketleri inceledi

Soygu ve Astiyan gerçeklesen görüsmenin ardindan Tahran’daki Iran Islam Devrim Muhafizlari Ordusu’nun fuarini ziyaret etti. Astiyan, Soygu’ya Iran sanayi endüstrisi tarafindan üretilen IHA ve roketleri tek tek tanitirken, Soygu fuarin ziyaretçi defterine duygu ve düsüncelerini ifade eden bir yazi yazdi.
Kaynak: İHA