IYI Parti Genel Baskani Aksener, Izmir Adayini Açikladi

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ümit Özlale’nin partisinin Izmir Büyüksehir Belediye Baskani adayi oldugunu açikladi. Aksener, ittifak ortagi olduklari CHP’yi elestirerek, “Istanbul’u alan Türkiye’yi aliyordu. Tayyip beyin söyledigi bir söz. Bu is birligi Istanbul’u aldi. Ama sonra ne oldu demek ki Istanbul’u alan Türkiye’yi alamiyor” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener, Izmir Adayini Açikladi
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Izmir’de önce partisinin il baskanligini ziyaret etti artindan da istisare toplantisi düzenledi.

Basina kapali gerçeklesen istisare toplantisinin ardindan Aksener, “Istanbul’u alan Türkiye’yi aliyordu. Tayyip beyin söyledigi bir söz. Bu is birligi Istanbul’u aldi. Ama sonra ne oldu demek ki Istanbul’u alan Türkiye’yi alamiyor. Demek ki ne oldu 2018’deki ayni matematik devreye girdi. Her matematik unutuldugunda suçlusu Meral Aksener ve IYI Parti’dir. Bu da insanlarin, bazi siyasilerin aklamasina yol açan, üstündeki sorumlulugu atan bir yoldur. Geçen defa söyledim. Abdullah Gül’ü 15 milletvekili rica etmek üzere gittigimde Abdullah Gül ve Kiliçdaroglu cumhurbaskani adayimiz olarak göstermeyi önerdi. Simdi kaybedildikten sonra ne oldu. 2018’de birinci turda kaybettik ya. Birdenbire is birligi içinde oldugumuz, ittifak yaptigimiz siyasi parti yöneticilerinden seçimin kaybedilmesinin nedeninin ben oldugumu anladim. Bir gruba göre yeteri kadar çalismadigim anlatildi. 10 gün yokmusum. Allah’tan utanin be. Bazilarina göre Abdullah Gül’ü cumhurbaskani adayi olarak kabul etseymisim seçim alinacakmis, yine suçlusu benmisim. Bu bir kolaycilik. Bu bir kaçis. 2023’te ne oldu? 2023’te de maalesef ben basaramadim. Kazandirmayi saglamayi basaramadim. ‘Özür dile’ diyorlar. Özür de diliyorum. Ama konu o degil. Buradan bir ders çikardik biz. Olmuyormus. Bilim ortadan kalktiginda her sey yok olur. Osmanli olaylar üzerinden degil kisiler üzerinden tartisti. Bilimi unuttu. Kisiler üzerinden gidildigi zaman yapamazsiniz. Türkiye’nin içine girdigi döngü budur. Atatürk vefat ettikten sonra Türkiye’nin içine girdigi dönem budur” dedi.



“‘1 oy Meral’e bir oy Kemal’e’ diyerek gezdik bu bile suç olmus”

Aksener sözlerini söyle sürdürdü:

“14 Mayis’a kadar ben de dahil olmak üzere biz gerçekten çalistik. ‘1 oy Meral’e bir oy Kemal’e’ diyerek gezdik bu bile suç olmus. Karsilikli bir uzaklasma oldu mu zorla olmuyor. Is hafif bir tirmalama noktasina geçtiginde neler boca ediliyor? Bir olguyu, bir bilim disiplini içerisinde anlatiyorum. Bu is nasil bir ismis. Onlar da küfür yedi ben de yedim. Bir yola çiktik torunumdan evime kadar söylenmeyen küfür kalmadi. Bir kadina bir anneye yasi basi olan bir kadina, ailesinin erkeklerinin çildirmasina sebep olacak kadar hakaret edildi. Sonra esasinda Ekrem Imamoglu’nun ceza yedigi gün kendisine destek olabileyim diye ki ben haksizlik edilen herkesin yaninda durmusumdur. Erdogan da onlardan biridir. Orada bulundugum için ertesi günden itibaren bazi televizyon kanallarindan bazi hakaretler yedim. Geliyorum ki Aliya Izzet Begoviç’e ‘Ne zaman ölürüz? Savasi kaybettigimiz için degil, düsmanimiza benzedigimiz zaman’ Biz düsmanlarin altinda birbirine çok benzedigini fark ettik. Türkiye bu daireden çikamaz.”

Konusmasinin ardindan Aksener, IYI Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Ümit Özlale’yi açikladi.

Kürsüye çikan Özlale, Izmir için yapmak istediklerini anlatti. Toplanti konusmalarin ardindan hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA