Istanbul'da DEAS Ve El Kaide'ye Operasyon Açiklamasi 9 Gözalti

Istanbul’da düzenlenen operasyonda, DEAS ve El Kaide gibi radikal örgütlerle baglantili olduklari iddia edilen yabanci uyruklu 9 süphelinin yakalandigi bildirildi. Ayni baskinlarda yakalanan 12 düzensiz göçmen ise Il Göç Idaresine teslim edildigi ögrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Müdürlügü ekipleri, El Kaide ve DEAS’a yakin, söz konusu örgütler ve çatisma bölgeleri ile Istanbul’da irtibatli olarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen yabanci sahislarin yakalanmasina yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Yürütülen sorusturma çerçevesinde, ülke açisindan tehdit olusturduklari degerlendirilen YTS (Yabanci Terörist Savasçi) sahislarin yakalanmasi için il genelinde 11 ilçede 15 farkli adrese yönelik es zamanli operasyon düzenlendi.

Baskinlarda 9 süphelinin yakalanarak gözaltina alindigi ve tem subeye getirildigi belirtilirken, ayrica ülkede yasadisi bulunduklari tespit edilen 12 yabanci uyruklu sahis ise haklarinda gerekli islemlerin yapilabilmesi amaciyla ilgili birimlere teslim edildi.
Kaynak: İHA