Içisleri Bakanliginin Projesi Motosiklet Sürücülerine Tanitildi, Kask Ve Yelek Hediye Edildi

Içisleri Bakanliginca hayata geçirilen "Kaskinla Yol Ver Hayata" projesi çerçevesinde trafik yogunlugunun fazla oldugu 43 ilin geçis noktasi olarak bilinen Kirikkale’de, aralarinda daha önceden trafik kazasi geçirenlerinde oldugu motosiklet sürücülerine kask ve reflektif yelek hediye edildi.

Içisleri Bakanliginin Projesi Motosiklet Sürücülerine Tanitildi, Kask Ve Yelek Hediye Edildi
Içisleri Bakanligi bünyesinde yürütülen "Kaskinla Yol Ver Hayata" projesi çerçevesinde Kirikkale Il Emniyet Müdürlügü tarafindan motosiklet sürücülerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’ndaki etkinlige katilan Vali Mehmet Makas, proje hakkinda sürücülere trafik kurallari hakkinda bilgi verdi. Vali Makas, daha önceden trafik kazasi geçiren motosiklet sürücüleri Merve Biçer, Sena Meydaner ve Batin Alp Altiner’e kask hediye etti. Etniklikte, motosiklet sürücülerine trafikteki görünürlüklerinin artirilmasi amaciyla reflektif yelek dagitimi yapildi.

Vali Makas, daha sonra Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug ve Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Baris Cücen ile birlikte Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarinin takip edildigi bölümü ziyaret etti. Vali Makas, 43 ilin geçis güzergahi konumunda olan sehirdeki EDS kameralarinin isleyisi hakkinda da Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Isa Sögüt’ten bilgi aldi.

Vali Makas, gazetecilere yaptigi açiklamada, kask ve yelegin önemini motosiklet sürücülerine ve Kirikkaleli vatandaslara anlatmak istediklerini belirterek, farkindalik egitimlerinin de verilmeye devam edilecegini söyledi.

"Hayata yol ver, yelek giy görünür ol" kampanyasinin öneminden bahseden Vali Makas, çalismalardaki amaçlarinin önce insan güvenligi oldugunu kaydetti.

Yelegin ve kaskin önemini anlatabilmek adina Il Emniyet Müdürlügü himayesinde etkinlik yapildigini anlatan Vali Makas, daha önceden trafik kazasi geçiren sürücülere de kask hediye edip, farkindalik egitimi verdiklerini aktardi.

Vali Makas, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi trafik ekiplerine yaptigi çalismalardan dolayi tesekkür ederek, "Bölgemiz kirsal ve motosiklet kullaniminin yogun oldugu bir bölge. Gençlerimize tavsiyelerde bulunduk ve onlari da dinledik. Inaniyorum ki bundan sonra tüm Kirikkale’de motosiklet sürücülerimiz kaskini takip hayata yol verecek, yelegini giyip görünür olacak" dedi.

Vali Makas, son yillarda yapilan çalismalar neticesinde ölümlü trafik kazalarinda yüzde 50 azalma yasandigini ve bu tür yapilan farkindalik çalismalarla da oranin daha da azalmasina katki saglanacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA