Güzel Sanatlar Fakültesi Giris Sinavlarina Türkiye'nin Her Yerinden Basvuru

Sirnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim ve müzik bölümü ögrenci alimi için özel yetenek lisans ve yüksek lisans sinavi düzenledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Giris Sinavlarina Türkiye'nin Her Yerinden Basvuru
Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkis ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismail Ates’in de izledigi sinavda ögrenciler teorik bilginin yaninda performanslarini da sergileme firsati buldu. Güzel Sanatlar Fakültesi resim ve müzik atölyelerinde gerçeklestirilen sinav yogun ilgiyle karsilandi. Resim bölümüne girmek için 243 ögrenci basvuru yaparken, nota, ses, ezgi, ritim tekrari gibi performans sergilendi. 36 asil, 36 yedek ögrencinin belirlenecegi sinav sonrasinda kazananlar kayit imkani bulacak. Öte yandan 5 kisinin alinacagi resim ana sanat dali tezli yüksek lisans için ise 32 kisi basvurdu. Resim bölümü lisans basvurusu için ise 265 kisi basvururken sinavi basarili olan 36 asil, 36 yedek ögrenci belirlenip kayit yaptirabilecekler.

Sinavi yerinde izleyen Rektör Prof. Dr. Alkis, sinava giren ögrencilere üniversite ve fakülte hakkinda bilgi verirken, Sirnak Üniversitesini bilinçli bir sekilde tercih ettiklerinden dolayi tesekkür ederek basarilar diledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismail Ates ise “SÜ GSF bölgede ilgi odagi olmaya devam ediyor. Hafta boyunca devam eden lisans ve lisansüstü yetenek sinavlarina Sirnak ve yakin çevresinin yani sira; Van, Diyarbakir, Gaziantep, Kars ve Hakkari basta olmak üzere Edirne dahil memleketin dört bir yanindan ögrenci akinina ugradi. Fakültemizin kendi alanlarinda taninmis olan güçlü ve donanimli bir akademik kadroya sahip olmasi, hoca ve ögrencilerimizin ülke basininda yer alan basarilari ve aldiklari ödüller, ayrica, geleneksel hale getirdigimiz ve her yil mayis ayinda gerçeklestirdigimiz SÜ Cudi Sempozyumu, SÜ Müzik Festivali ve bu yil ilkini gerçeklestirdigimiz SÜ Cudi Film Festivali gibi etkinliklerimizin Türkiye çapinda ilgi uyandirmis olmasinin payi büyüktür” diye konustu.

Kaynak: İHA