Dicle Elektrik 4 Bin 500 Saha Çalisanina Dijital Egitim Verecek

Dicle Elektrik ve Türkiye Elektrik Dagitim AS (TEDAS), is birligi gerçeklestirerek saha çalisanlarina yönelik teknik egitimler için dijital bir adim atti. Dicle Elektrik, TEDAS Dijital Atölye Sistemi çerçevesinde 19 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da bulunan TEDAS Genel Merkezinde Egitim Seti Isbirligi Anlasmasina imza atti.

Dicle Elektrik 4 Bin 500 Saha Çalisanina Dijital Egitim Verecek
Çevre ve insan odakli vizyonuyla kaliteli ve kesintisiz elektrik dagitim çalismalarini sürdüren Dicle Elektrik, yaklasik 4 bin 500 çalisanini dijital ortamda egiten 2’nci elektrik dagitim sirketi olacak. Egitimlerde teknik bilgilendirme ile is sagligi ve güvenligi konulari ön planda olacak. Güneydogu Anadolu Bölgesinde bulunan 6 ilde elektrik dagitimi hizmeti veren Dicle Elektrik, hizmet bölgesine ve çalisanlarina deger katan projelere imza atmaya devam ediyor. Devreye alinacak proje ile 2 yil içerisinde yaklasik 4 bin 500 saha çalisanina tehlikeden uzak esnek ve etkili egitim verecek olan sirket, sürdürülebilir ve yenilikçi bakis açisini saha çalisanlarina da aktarmayi hedefliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ve Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu ile projeler yürüten sirket, TEDAS ile gerçeklestirdigi is birligi ile öncü çalismalarina bir yenisini daha eklemis olacak.

Teknik egitimlere dijital destek

Proaktif bir yaklasimla, saha çalismalarinin verimliligini ve güvenligini artirmayi amaçlayan söz konusu egitimler, istenilen lokasyon ve istenilen zaman diliminde gerçeklestirmesine imkan sagliyor. Modüller halinde sunulan egitim setinde saha çalisanlarinin yürütmekte oldugu tüm teknik egitimler etkin bir sekilde dijital ortamda tamamlanacak. Egitim seti; temel elektrik, transformatörler, panolar, ayirici-kesiciler, topraklama, modüler hücreler, sayaçlar, havai hat sebekeleri, korumalar ve manevralar gibi degerli dersleri içeriyor.

Is sagligi ve güvenligi egitimleri ön planda

Elektrik dagitim sektöründe is sagligi ve güvenliginde alinacak önlemler ise Dicle Elektrik’in egitimlerinde önemli bir yer tutuyor. Egitimlerde; saha çalisanlarinin karsilasabilecekleri olasi tehlikeler, saha çalismalarinda ekiplerin kullanacagi teçhizat ve malzemelerin önceden kontrolleri, direk ya da yüksek alanda çalisirken alinmasi gereken önlemler, çalismanin oldugu alanlara ikaz levhalarinin yerlestirilmesi, yer alti kablolari çalismalarinda alinacak tedbirler gibi genis kapsamli is güvenligi egitimleri sunuluyor.

Yeni bir dönemin kapilari aralaniyor

Dicle Elektrik, TEDAS Dijital Atölye Sistemi kapsaminda 19 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da bulunan TEDAS Genel Merkezinde Egitim Seti Isbirligi Anlasmasina imza atti. TEDAS’tan temin edilen egitim seti hakkinda açiklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yasar Arvas, Dicle Elektrik’in TEDAS tarafindan özgün olarak gelistirilen egitim setini kullanan 2’inci dagitim sirketi oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA