DEÜ'de 15. Uluslararasi Avrasya Ekonomileri Kongresi Basladi

15. Uluslararasi Avrasya Ekonomileri Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliginde gerçeklestiriliyor. Bu yil DEÜ’nün girisimleriyle ilk kez kongre olarak yapilan organizasyonda, ekonomi politikalari, uluslararasi iliskiler, sürdürülebilir büyüme ve kalkinma gibi konular iki gün boyunca masaya yatirilacak. 23 farkli oturum basliginda gerçeklestirilecek kongrenin açilis oturumunda konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye’nin 20 devlet arastirma üniversitesinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Avrasya ve Türkiye özelinde yerel, bölgesel ve ulusal dinamiklerin de tartisilacagi toplantilarda, iki gün boyunca bilimsel öngörülerimizi kamuoyu ile paylasacak ve katilimcilarimiza akademik bir perspektif sunmaya çalisacagiz” dedi.

DEÜ'de 15. Uluslararasi Avrasya Ekonomileri Kongresi Basladi
Ekonominin çok yönlü olarak ele alindigi ve bu alanda çalisan arastirmaci ile karar vericilerin bir araya geldigi 15. Uluslararasi Avrasya Ekonomileri Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliginde gerçeklestiriliyor. Bu yil DEÜ’nün girisimleriyle ilk kez kongre olarak planlanan organizasyonda, ekonomi politikalari, uluslararasi iliskiler, sürdürülebilir büyüme ve kalkinma gibi konular masaya yatirilacak. DEÜ Sürekli Egitim Merkezi 15 Temmuz Sehitler Salonu’nda düzenlenen kongrenin açilis oturumuna; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, Dogus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi adina Prof. Dr. Jusup Primbaev, Organizasyon Komitesi Baskani Prof. Dr. Selahattin Sari, DEÜ Üst Yönetimi, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile ögrenciler katildi.



23 oturum yapilacak

19-20 Eylül tarihlerinde DEÜ Sürekli Egitim Merkezi bünyesindeki konferans ve toplanti salonlarinda, 23 farkli oturum basliginda gerçeklestirilecek kongrenin açilis oturumunda konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ekonomi politikalarindan uluslararasi iliskilere, sürdürülebilir büyüme ve kalkinma kavramlarindan yerel dinamiklere kadar birçok konunun organizasyon kapsaminda ele alinacagini belirtti.

Böylesi büyük bir organizasyona ev sahipligi yapmalarindan dolayi mutluluk duyduklarini kaydeden Rektör Hotar, “Türkiye’nin 20 devlet arastirma üniversitesinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Avrasya ve Türkiye özelinde yerel, bölgesel ve ulusal dinamiklerin de tartisilacagi toplantilarda, iki gün boyunca bilimsel öngörülerimizi kamuoyu ile paylasacak ve katilimcilarimiza akademik bir perspektif sunmaya çalisacagiz” dedi.



“Üniversiteler akilci yapilardir"

Rektör Hotar, yüksekögretim kurumlarinin sorumlulugunun, sadece ögretim ve arastirma faaliyetinde bulunmak olmadigini dile getirdi. Üniversitelerin kisiye ve topluma bilim ile yön veren akilci yapilar oldugunu vurgulayan Rektör Hotar, “Üniversiteler, yerelden küresele giden yolda sürece katki saglamali; bilim insanlari da bilgi ve tecrübeleriyle burada yol göstermelidir. Dünyanin en büyük ekonomileri arasina girmeyi hedefleyen ülkelerde, büyüme stratejilerinin temeli birtakim gerçeklikleri fark etmeye dayanmaktadir. Sayin Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ‘Türkiye Yüzyili’ vizyonu, ekonomik kalkinmanin milli ve yerli anlayisla desteklenmesine; çözüm arayisinda bölgesel is birliklerinin tesvikine dayilidir. Iste bu prensip, bölgesel aktör olmak yerine küresel güç olmayi hedefleyen ülkemizin çevresinde rol model olmasina da neden olmaktadir” ifadelerini kullandi.

"Destegimiz sürecek"

Kongrenin basarili ve verimli geçmesini dileyen Rektör Hotar, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Iktisadi hayatin temeli insan oldugu için bütün süreç akil ve mantik eksenli politikalara dayandirilmalidir. Elbette ülkemiz adina makro ve mikro göstergelerin olumlu olmasi, atilan adimlarin dogrulugunu da özetlemektedir. Üniversitemizin uluslararasilasma misyonuna da katki sunan etkinligin gerçeklestirilmesinde pay sahibi olan mensuplarimiza; Beykent Üniversitesi, Dogus Üniversitesi, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Avrasya Ekonomistler Dernegi’ne; ilgili kisi ve kurumlara tesekkür ediyoruz. DEÜ olarak bizler, ülkemizin ihtiyaç duydugu her konuda, gerek yetismis insan gücümüz; gerekse bilimsel faaliyetlerimiz ile destegimizi sunmaya devam edecegiz. Kongrenin basarili ve verimli geçmesini diliyoruz.”

DEÜ’ye tesekkür

Sektörel analiz, uluslararasi ticaret, finans, globallesme, girisimcilik, büyüme, mikro ve makro ekonomi ile kalkinma gibi oturum basliklarinda yapilan kongrenin açilis oturumunda Rektör Hotar’in yani sira; Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, Dogus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi adina Prof. Dr. Jusup Primbaev ve Organizasyon Komitesi Baskani Prof. Dr. Selahattin Sari da konusmalar gerçeklestirdiler. DEÜ ile is birliklerine verdikleri öneme ve DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a desteklerinden dolayi tesekkür eden konusmacilar, kongrenin hayirli olmasini dilediler. Konusmalarin ardindan Rektör Hotar, kongrenin düzenlenmesinde emegi geçenlere günün anisina hediye takdiminde bulundu. Program, aile fotografi çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA