Depremde Okulu Yikilan Mahalleli Yenisinin Yapilmasini Istiyor

Kahramanmaras’ta depremde okullari yikilan mahalle halki, yeni okul yapilmasini istiyor.

Depremde Okulu Yikilan Mahalleli Yenisinin Yapilmasini Istiyor
Türkoglu ilçesi Gaziler Mahallesi’nde bulunan Sehit Niyazi Ergüven Okulu deprem dolayisiyla yikildi. Mahalle halki, yikilan okulun yerine yeni okul yapilmasini talep etti. 2 çocuk annesi 42 yasindaki Kuda Ilga, "Benim çocuklarim bu okulda okuyordu. Okulumuz deprem dolayisiyla yikildi ve biz çok zor durumda kaldik. Biz yikilan okulumuzun yerine tekrardan okul yapilmasini istiyoruz. Su an baska bir yerdeki uzak bir okula gidiyorlar. Oraya da gitmeleri için servise binmeleri gerekiyor" dedi.



"Çok zor durumdayiz ve yardim istiyoruz"

Çocuklarini okula gönderemedigini söyleyen 2 çocuk annesi 35 yasindaki Emine Ekiz ise, "Depremden dolayi okulumuz yikildi ve biz çok zor durumda kaldik. Benim çocuklarim suan okula gidemiyor" ifadelerini kullandi.

Ögrencilerden 11 yasindaki Gülnihal Battal, "Ben 6. sinifa gidiyorum. Eski okulum Sehit Niyazi Ergüven Okuluydu. Okulum depremden dolayi yikildi. Bizi baska okula gönderiyorlar. Orasi da çok uzak oldugu için yürüyemiyorum" diye konustu.



"Okulumuzun bir an önce yapilmasini istiyoruz"

11 yasindaki Ayse Ikra ise, "Biz depremden çok etkilendik. Ben 6. sinif ögrencisiyim. Depremden dolayi okulumuz yikildigi için biz çok magdur durumdayiz. Ben su an baska okula gidiyorum ama içime sinerek derslerimi ödevlerimi yapamiyorum. Bu yüzden okulumuzun bir an önce yapilmasini istiyoruz" ifadesini kullandi.

6. sinif ögrencisi 11 yasindaki Hatice Sultan da, "Depremden fazlasiyla etkilendik ve su an 8 ay oldu. Okulumuz yikildi ve su an gittigimiz okul çok uzak. Ben sabahçiyim ve sabah saat 7.30’da okulda olmam gerekiyor. Ben buradan sabahleyin saat 6.30’da yola çikiyorum. Okulum 11.45’te bitiyor. Ama ben eve 13.30’a kadar anca gelebiliyorum. Ben yetkililerin bize bu konuda yardimci olmalarini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA