Çanakkale'de Nefes Kesen Tatbikat

-Avrupa Sivil Koruma Teskilati yönetiminde, Saglik Bakanligi koordinasyonunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’nca gerçeklestirilen MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tibbi Saha Uygulama Tatbikatinin 3’üncü günü nefes kesen bir kurtarma tatbikatina sahne oldu. Senaryo geregi Atikhisar Kalesinde yüksekten düsen bir kisi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafindan helikopterle kurtarildi.

Çanakkale'de Nefes Kesen Tatbikat
Avrupa Sivil Koruma Teskilati yönetiminde, Saglik Bakanligi koordinasyonunda AFAD ile gerçeklestirilen MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tibbi Saha Uygulama Tatbikati 3’üncü gününde devam ediyor. Afet ve acil durumlarda uluslararasi ekiplerin birbirleriyle ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalismasini kolaylastirmak maksadiyla saglik müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barinma faaliyetleri çerçevesinde koordinasyon, egitim ve tecrübe paylasiminin arttirilmasi amaciyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya ülkelerinin 170 personel ve 22 araç ile katilim sagladigi toplam 2 bin 446 personel ve 202 aracin katilimi ile MED EU MODEX 2023 tatbikati 22 Eylül tarihine kadar Çanakkale’de gerçeklestirilecek. Tatbikat çerçevesinde, kentin 3 farkli noktasina Romanya, Portekiz, Polonya, Türkiye, AFAD ve UMKE tarafindan sahra hastaneleri ve çadirlari kuruldu. Senaryo geregi, çesitli patlama ve kazada yaralananlarin yani sira deprem enkazindan çikarilan afetzedelere, sahra hastanelerinde müdahaleler yapiliyor.

MMED EU MODEX 2023 Çanakkale Tibbi Saha Uygulama Tatbikatinin 3’üncü günü nefes kesen bir kurtarma tatbikatina sahne oldu. Senaryo geregi Atikhisar Kalesinden yüksekten düsme vakasi için bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi sevk edildi. JAK ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Jandarma Arama Kurtarma Helikopteri bölgeye sevk edildi. Jandarma tarafindan renkli sis ile yüksekten düsen yaralinin oldugu bölge isaretlendi. Renkli sisin oldugu bölgeye gelen JAK helikopterinden halatla asagi inen JAK personelinin müdahalesinin ardindan kurtarma sepetine alinan yarali helikoptere alindiktan sonra Kredi Yurtlar Kurumunun yaninda bulunan sahra hastanesine sevk edildi.
Kaynak: İHA