Büyüksehir'den Üniversite Ögrencilerine 8 Bin TL Egitim Destegi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Antalya’da ikamet eden ve ilk kez üniversite egitimi gören ihtiyaç sahibi ögrencilere 8 ay boyunca aylik bin lira egitim destegi verecek. Basvurular https://atabem.antalya.bel.tr/egitimdestekbasvuru/ adresinden online olarak yapilacak.

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in üniversite ögrencilerine destegi sürüyor. Açtigi kiz ve erkek ögrenci yurtlari ile üniversite ögrencilerinin barinma destegi veren Antalya Büyüksehir Belediyesi, hayat pahaliligi nedeniyle zorlanan ögrencilerin simdi de egitim masraflarina katki sagliyor.

Aylik bin lira

Büyüksehir Belediyesi, Antalya’da ikamet eden ve ilk kez üniversiteyi kazanan ihtiyaç sahibi üniversite birinci sinif ögrencilerine 8 ay boyunca aylik bin lira egitim destegi verme karari aldi. Üniversitelerde aktif ögrenci kaydi bulunan, yapilacak inceleme sonucu ihtiyaç sahibi oldugu belirlenen ögrenciler, 2023-2024 egitim yilinda toplam 8 bin lira egitim destegi alabilecek.

“Gençlerimizin yanindayiz”

Belediye Baskani Muhittin Böcek, sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi duyuruda, "Her zaman gelecegimizin teminati ögrencilerimize, egitime destek olmaya devam ediyoruz. Bu destekle, ögrencilerin egitim masraflarina katkida bulunmayi ve onlarin egitimlerini sürdürmelerine yardimci olmayi hedefliyoruz" dedi.



Basvuru sartlari ve tarihleri

Egitime destek basvurusu yapacak ögrencilerin Antalya il sinirlari içinde ikamet etmeleri gerekiyor. Egitim destegi, üniversiteye yeni kayit yapan 1. sinif ögrencilerine verilecek. Egitime destek basvurulari, 19 Eylül 2023 tarihinde baslayacak ve 4 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Basvurular https://atabem.antalya.bel.tr/egitimdestekbasvuru/ adresinden online olarak yapilacak.
Kaynak: İHA