Bingöl Valisi Usta Açiklamasi ''Ahilik Kurumu, Insani Ve Insani Degerleri Esas Alan Mümtaz Bir Kurumdur''

Yilin Ahisine cübbesini giydiren Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Ahilik kurumu, kadim felsefesi ve kültürü ile insani ve insani degerleri esas alan mümtaz bir kurumdur. Dünden bugüne bu kuruma hayat veren tüm büyüklerimizi sükranla aniyorum” dedi.

Bingöl Valisi Usta Açiklamasi ''Ahilik Kurumu, Insani Ve Insani Degerleri Esas Alan Mümtaz Bir Kurumdur''
“Ahilik Haftasi” kutlamalari çerçevesinde yilin ahisi seçilen Hasip Bolluk, yilin kalfasi seçilen Azad Borçkan ve yilin çiragi seçilen Eyyüp Koca ile Bingöl Ticaret Il Müdürü Abdulvahap Tanik, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ali Bayram ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Yilmaz Çapak, Vali Ahmet Hamdi Usta’yi makaminda ziyaret etti. Ziyarette Ahilik teskilatinin önemine vurgu yapan Vali Usta, “Ahilik kurumu, kadim felsefesi ve kültürü ile insani ve insani degerleri esas alan mümtaz bir kurumdur. Dünden bugüne bu kuruma hayat veren tüm büyüklerimizi sükranla aniyorum. Esnafimizin, meslek kuruluslarimizin ve tüm Bingöllü hemsehrilerimin Ahilik Haftasini kutluyor, birlik, beraberlik ve ahilige esas olan kardeslik duygusunun büyüyerek devam etmesini diliyorum” diye konustu.

Yilin Ahisi seçilen Hasip Bolluk’a cübbesini giydiren Vali Usta, yilin kalfasi seçilen Azad Borçkan ve yilin çiragi seçilen Eyyüp Koca’yi da tebrik ederek plaketlerini takdim etti.
Kaynak: İHA