Annesini Rehin Aldi, Özel Harekatin Nefes Kesen Operasyonuyla Yakalandi

Antalya’da akli dengesi yerinde olmadigi belirtilen sahis, annesinin boynuna biçak dayayip rehin aldi. Anne, oglunun bir anlik dalginligindan faydalanip canini kurtarirken, evdeki esyalari sokaga etrafa firlatan sahis Antalya polisini alarma geçirdi. Yaklasik 4 saat boyunca herkese ecel terleri döktüren sahis, özel harekatin bacagindan vurmasiyla etkisiz hale getirildi.

Annesini Rehin Aldi, Özel Harekatin Nefes Kesen Operasyonuyla Yakalandi
Polisi alarma geçiren olay, saat 14.30 siralarinda Muratpasa ilçesi Elmali 6. sokak üzerindeki 3 katli apartmanin çati katinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, madde bagimlisi olan ve bir süre önce ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde yattigi belirtilen Firat A. (28), annesi Hülya A.’yi biçakla rehin aldi. Bu sirada evdeki esi ve çocuklari disariya kaçarken Hülya A, oglunun bir anlik dalginligindan faydalanip kendini disariya atti, durumu polise bildirdi. Öfkeli genç bunun üzerine evde ne bulduysa disariya atmaya basladi Ihbarin üzerine olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi istendi.

Ortaligi savas alanina çevirdi

Polisin iknalarina yanit vermeyen Firat A., Cam, plastik, tahta ve mutfak esyalarini sokaga firlatmaya basladi.

Bunun üzerine polis ekipleri bir yandan özel harekat ekiplerinden destek isterken, bir yandan da sokagi araç ve yaya trafigine kapatti. Sokakta araçlari kalan bazi vatandaslar, zarar görmemesi adina otomobillerini almaya çalisti.

Çatiya sniperli önlem

Özel Harekat ekiplerinin gelmesinin ardindan sahsi etkisiz hale getirmek için operasyon dügmesine basildi. Ekipler sokagi ablukaya alarak binanin içerisine girdi. Sahsin kapiyi açmamasi direnmesi üzerine ilk olarak ikamet içerisine yogun biber gazi sikildi. Biber gazindan bazi polisler de etkilendigi gözlendi. Buna ragmen direnmeye devam eden Firat A., bacak kismindan vurularak etkisiz hale getirildi.

Operasyon sirasinda baska bir apartmanin çati katinda güvenlik amaciyla 1 sniperli özel harekat ekibi de konuslandi.

Tüm bu yasananlari bazi vatandaslar görüntülemek için adeta birbirleriyle yaristi. Polis toplanan kalabaliga sik araliklarla uyarilarda bulundu. Yaralanan Firat A., tedavisi yapilmak üzere hastaneye kaldirildi.

"Kaçmasam bogazimi keserdi"

Oglunun madde bagimlisi oldugunu ve akli dengesinin yerinde olmadigini belirten anne Hülya A., sunlari söyledi:

"Hastaneye yatirmaya çalisiyorum ama gücüm yetmiyor. Kabul etmiyor. 5 ay önce de 2 polisi yaraladi. Sikayetçi oldular, 5 ay cezaevinde yatti. Baktilar akil hastasi saldilar. Polisi ben çagirdim, beni öldürmeye kalkti. Beni yere yatirip bogazima biçagi dayadi. Evdekilere beni düsünmeyin siz çikin dedim, çocuklari kurtarmak istedim. Tekmeyi vurunca biraz sarsildi o sira firlayip kaçtim. Kaçmasam boynumu keserdi."
Kaynak: İHA