Ana Kucagindayken Kanseri Yenen Ceylin Simdi Ortaokula Gidiyor

Dünyaya geldikten hemen sonra ana kucagindan alinip yogun bakima yatirilan, kanser tanisiyla 6 aylik oluncaya kadar 6 kür kemoterapi görüp akabinde karaciger nakli olan Habibe Ceylin Ceylan, bu yil ortaokullu oldu. 11 yasindaki Ceylin yeni ders yilina ortaokul ögrencisi olmanin heyecaniyla baslarken, Prof. Dr. Murat Kiliç, “Bebek hastalarimizin saglikla büyümesini, normal bir hayata baslayip yasitlariyla okula gittiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor, tüm yorgunluklarimizi unutturuyor” dedi.

Ana Kucagindayken Kanseri Yenen Ceylin Simdi Ortaokula Gidiyor
Izmir’de yasayan Pakize (31)-Ismail (35) Ceylan çiftinin üç çocugunun en büyügü olan Habibe Ceylin, Isparta’da dünyaya geldi. Solunum sikintisi yasayan minik Ceylin, hemen yeni dogan yogun bakima alinip kuvöze koyuldu. 40 gün yeni dogan yogun bakimda tedavi gören Ceylin, ailesinin yasadigi Izmir’de bir üniversite hastanesine sevk edildi. Yapilan tetkikler sonucunda Ceylin’e hepatoblastom (çogunlukla yeni doganlarda, bebeklerde ve küçük çocuklarda görülen kötü huylu bir karaciger tümörü) tanisi koyuldu. Çocuk onkoloji servisinde 2 ay yatan Ceylin’e 6 aylik oluncaya kadar 6 kür kemoterapi uygulandi. Ceylan ailesine kizlarinin sagligina kavusmasinin karaciger nakliyle mümkün olacagi söylendi ve Kent Hastanesine yönlendirildi. Kadavradan bagis bekleyemeyecek kadar durumu acil olan Ceylin’e lohusa olan annesi, karacigerinde yaglanma saptanan babasi verici olamazken, imdada amca Ibrahim Ceylan yetisti. Afyonkarahisar’da yasayan üç çocuk babasi Ceylan, yegenine hayat vermek için ameliyat masasina yatti. Nakil 15 Mayis 2013 tarihinde Izmir Kent Hastanesi Karaciger Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Baskani Prof. Dr. Murat Kiliç baskanligindaki ekip tarafindan gerçeklestirildi.

Amcadan alinan karaciger dokusu yegeni Ceylin’e nakledildi. Karaciger nakli operasyonu Ceylin bebegi kanserden kurtarirken, haftalik, aylik kontroller zamanla yerini yillik kontrollere birakti.

Doktor olmak istiyor

14 Kasim’da 12’inci yasina basacak olan ve geçen yil ilkokuldan mezun olup bu yil ortaokul birinci sinif ögrencisi olarak Egekent-2 Ortaokulu’nda yeni ders yilina baslayan Habibe Ceylin Ceylan, doktor olmak istedigini söyledi.

Ciddi saglik sorunlari yasadiginda çok küçük oldugunu, pek çok seyi hatirlamadigini belirten Ceylin, “Simdi çok iyiyim. Ben de beni iyilestirenler doktor amcalar, teyzeler gibi doktor olmak istiyorum. Bir sticker (etiket) koleksiyonu yapiyorum, doktor oldugumda çocuk hastalara vermek için” dedi.

Kötü günleri geride biraktiklarini belirten anne Pakize Ceylan ise yasadiklarini söyle anlatti:

“Ceylin ilk bebegimiz. Ceylin dogduktan çok kisa bir süre sonra hastalandi. Onu bir kez emzirebilmistim, yogun bakima aldilar. O zaman 18 yasinda deneyimsiz bir anneydim. Daha çocuk bakmayi bilmiyordum ki. Bu durum çok agir geldi. Simdi geriye dönüp baktigimda ne günler geçirmisiz diyorum. Çok zor zamanlardi. Nakilden sonra üç kür de koruyucu kemoterapi almisti minik kizim. Çok sükür kizim simdi çok iyi, kardesleri Belinay (9) ve Elif Leyla’ya (4) harika ablalik yapiyor. Ortaokullu oldu diye çok heyecanli ve sevinçli. Ileride doktor olmak istiyor. Insallah dilekleri gerçek olur, o da sifa dagitir” diye konustu.

Öte yandan Kent Hastanesi Karaciger Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Baskani Prof. Dr. Murat Kiliç, Ceylin’in dogustan karaciger kanseri nedeniyle nakil oldugunu vurguladi. Kiliç, “Ceylin’in saglik durumu gayet iyi. Rutin kontrollerine gelip gidiyor. Ceylin gibi bebek hastalarimizin saglikla büyümesini, normal bir hayata baslayip yasitlariyla okula gittiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor, tüm yorgunluklarimizi unutturuyor” dedi.

Kaynak: İHA