6 Yildir Firari Olan FETÖ Üyesi Ankara'da Yakalandi

Ankara’da Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismalar sonucu, 6 yildir firari olan FETÖ/PDY silahli terör örgütünün dershane ve yurtlarinda yöneticilik yapan Ömer kod adli Ebubekir Safak Bas yakalandi.

6 Yildir Firari Olan FETÖ Üyesi Ankara'da Yakalandi
Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünün yürüttügü çalismalar neticesinde, 6 yildir firar durumunda olan FETÖ/PDY silahli terör örgütünün dershane ve yurtlarinda yöneticilik yapan, örgüt içerisinde “Büyük bölge talebe mesulü” olarak tabir edilen askeri okul ögrencileri ve polis akademisi ögrencilerinden sorumlu Ömer kod adli Ebubekir Safak Bas, Sincan ilçesinde kayitsiz olarak kaldigi adreste kiskivrak yakalandi.

Sahsin 3 farkli BYLOCK hesabinin bulundugu, Polis Akademisi sinav sorularinin dagitilmasina aracilik yaptigi, örgüt adina para topladigi, örgütün talimatlariyla Bank Asya’ya para yatiran sahislardan oldugu, 17-25 Aralik sürecinden sonra örgütü destekleyici nitelikte gösteri ve yürüyüslere katildigi tespit edildi. SAhis, adli islemlerin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA