Kahramanmaras'in Tescilli Ürünü 'Maras Biberi' Hasadi Basladi

Dondurma denince akla gelen Kahramanmaras’in baska bir lezzeti ve tescilli ürünü olan ‘Maras biberi’ hasat dönemi basladi.

Kahramanmaras'in Tescilli Ürünü 'Maras Biberi' Hasadi Basladi
"Maras biberi" lezzeti, aciligini ve kendine has özellikleri ile sofralarinda vazgeçilmezleri arasinda. Kentte bahar aylarinda ekimi yapilan Maras biberinin hasat dönemi basladi.

Çiftçilerin ‘harman’ adini verdigi tarlanin hemen yani basinda bulunan kisimda kurutma islemleri yapildiktan sonra, sehirde bulunan biber fabrikalarinda islenmek üzere yola çikiyor. Burada çöp çikarma ve temizleme islemi yapildiktan sonra ise mutfaklardaki yerini aliyor.

Biber bitkisinin bir çocuk gibi emek istedigini dile getiren Mehmet Çiftçioglu isimli çiftçi, “Bu yil 15 dönümlük biber ekmistik çok sükür hasadimiza iki gün önce basladik. Bu yil çok zorlu kosullarda meydana getirdik ve bugüne zor geldik. Depremden dolayi sularimizin yüzde 60 oranda azalmasiyla zorluk yasadik. Biber suyu çok seven bir bitki. Çocuk gibi emek isteyen bir bitki. Yaklasik olarak bizim burada ‘Çete bayrami’ olarak bilinen 12 Subat’ta havalar müsaade ettigi, toprak müsaade ettigince o zaman ekimine baslariz. Bu günde ortalama 25 kisiyle hasadini gerçeklestiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA