Gül, 'TTK Norm Kadroyla Uyumlu Sekilde Çalismali'

Yeniden Refah Partisi Teskilatlardan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Gül, partisinin il baskani Nejdet Sari, ilçe baskan ve yöneticileriyle birlikte 18 Eylül 2023 tarihinde GMIS Genel Baskani Hakan Yesil’i makaminda ziyaret etti.

Gül, 'TTK Norm Kadroyla Uyumlu Sekilde Çalismali'
Ziyarette GMIS Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu hazir bulundu. Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak’a gelen Yeniden Refah Partisi Teskilatlardan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Gül, GMIS Genel Baskani Hakan Yesil’i ziyaretinde Türkiye Taskömürü Kurumu’na (TTK) alinacak 2000 isçi ve bir isçinin sehit olmasi ve alti isçinin yaralanmasiyla sonuçlanan TTK Armutçuk Müessesesi’nde meydana gelen is kazasi ile ilgili bilgi aldi, taziyede bulundu.

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, ziyaretten memnuniyet duyduklarini ifade ederek, Armutçuk kazasi, TTK’ya isçi alimi ve kömür üretimi hakkinda bilgi aktardi. Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Gül ise “Vefat eden madencimize Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Madencilerimizin kazanci helal kazançtir. Is kazasi ve güvenligi ile ilgili tüm tedbirlerin alinmasi yönünde parti olarak çalismalarimiz var” dedi.

Gül sunlari söyledi; “Zonguldak’ta taskömürü isletmesinde çalisan binlerce kardesimiz var. Bu cografyada yasayan insanlarin birçogu ailesini bu sekilde geçindiriyor. Nüfusun büyük bir çogunlugu maden ocaklarinda çalisan insanlarin ailesini olusturuyor. Bürokrasi maalesef uzun isliyor. TTK’ya 2000 isçi alimi 25 Eylül’de baslayacak. Ve aradan geçen bu kadar zamandan sonra ancak simdi hayat buluyor. Yeterince isçinin istihdam edilebilmesi noktasinda norm kadroya uyulmasi gerektigini, eksik olan istihdamin bir an önce tamamlanmasi gerektigini söylüyoruz. Zaten issizlik ülkemizin çok ciddi temel problemlerinden biri. Zonguldak’in da en önemli sikintilardan bir tanesi issizliktir. Bunun çözümü noktasinda eger bu alan varsa, norm kadro buna müsaitse hem is kazalarimizin önlenmesi, hem is güvenligimizin zaafiyete ugramamasi noktasinda norm kadroya uyumlu sekilde çalisma yapilmasini destekliyoruz, bunu dile getiriyoruz. Bu ziyareti yapmamizin nedeni hem taziye ziyaretinde bulunmus olalim, hem de bu sorunlari bizler nasil dile getirebiliriz, en üst perdeden Meclis’te veya bir takim görüsmelerimiz yapildigi zaman Cumhurbaskanimizla veya ilgili bakanlarimizla görüstügümüzde çözüm önerisi noktasinda sizlerin tavsiyesi ile bizlerden ne istersiniz bunlari almak için bugün buradayiz. Çözüme katki saglayabilme noktasinda hiçbir fedakarliktan kaçinmayacagiz. Sendikamizin Genel Baskani TTK’ya 2000 isçi aliminin sartlarini, ne sekilde alinacagini anlatti. Bu sayinin daha da artarak bir an önce norm kadronun tamamlanmasi, az sayida insana çok daha fazla, ciddi is yükünün verilmemesi adina biz bu islerin sahiplenicisi olan Sendikalarimizla görüs alisverisinde bulunmak, onlarin fikirlerini, çözüm önerilerini alip yukariya tasima noktasinda bir araci olarak gerekeni yapmaya gayret gösteriyoruz."
Kaynak: İHA