Esnafin Duba Ve Sandalyeli Yol Kapatmasina Tepki

Erzincan’da bazi esnaflarin dükkanlarinin önündeki yollari duba, sandalye, süs bitkisi veya sattiklari ürünler ile kapatip kendilerine özel otopark yapmasi tepkilere neden oluyor.

Esnafin Duba Ve Sandalyeli Yol Kapatmasina Tepki
Özellikle, sehir merkezine yakin olan cadde ve sokaklarda yasanan hukuka aykiri uygulamalardan sürücüler bikmis durumda. Vatandaslar, “Bazi esnaflar dükkanlarinin önünün kendilerine ayiriyorlar. Gerekçeleri ise malzeme gelecek, ürün tasinacak gibi seyler. Bir süre sonra bakiyorsunuz o dükkanin önünde hiçbir esya tasinmasi söz konusu degil. Genellikle de kendilerine ait ticari olmayan binek araçlar gün içinde gelip park ediliyor. Gerçi ticari araç bile olsa kimsenin yolu kendisine özel otoparki yapmaya hakki yok.” seklinde ortak tepkilerini dile getiriyorlar.

Bu durumun özellikle Bugday Meydani, Karaagaç Mahallesi, Sehit Polis Kenan Ardiç Caddesi civarinda çokça yasandigi belirten vatandaslar, “Birakin dubayi büyük saksi içinde agaç koyanlar bile var” dediler.

Vatandaslar ilk önceleri hukuka aykiri uygulamalarin çekinilerek yapildigini, müdahale etmesi gereken kurumlardan herhangi bir uyari gelmeyince de kamuya ait yollarin adeta sahiplenildigini ve artik o yer için kavga bile etmekten çekinilmedigini belirtiyorlar. Olayin farkli bir boyutunun ise bu uygulamalara karsi gerekenin yapilmamasi nedeniyle bu tür davranislarin sayisinin da giderek artiyor olmasi.
Kaynak: İHA