Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Müslümanlarin Kutsallarina Saldirmanin Mesrulastirilmasini Kabul Etmiyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Dünya genelindeki 2 milyar Müslümanin kutsallarina saldirmanin, fikir özgürlügü kisvesiyle mesrulastirilmasini asla kabul etmiyoruz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Müslümanlarin Kutsallarina Saldirmanin Mesrulastirilmasini Kabul Etmiyoruz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, esi Emine Erdogan ile birlikte Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafindan Rockefeller Plaza’da düzenlenen aksam yemegine katildi.

Amerika’nin farkli yerlerinden gelen Türk-Amerikan toplumunun mensuplariyla beraber olmaktan büyük memnuniyet duydugunu paylasan Cumhurbaskani Erdogan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’ne de bu güzel birlikteligi temin ettikleri için tesekkür etti. Erdogan, “Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’ne tesekkürlerimi iletiyorum. 14-28 Mayis seçimlerindeki destekleriniz için sizlere tesekkür ediyorum. Seçimlerle milletimiz hem iradesine hem de gelecegine sahip çikti” dedi.

Konusmasinda birlik beraberlik mesaji veren Cumhurbaskani Erdogan, ”Kimi zaman saatler süren yolculuklar yaparak, kimi zaman yagmurun, günesin altinda bekleyerek, iradelerine sahip çikmak için pek çok fedakarligi gögüsleyen vatandaslarima sahsim ve milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Oylarini alamadigimiz vatandaslarimizin da gönüllerini kazanmak için çalisilmaya devam edecegiz. Aramiza hiç kimsenin, hiçbir çikar hesabinin girmesine müsaade etmeyecegiz. Bir birimize kenetlenecegiz. Aziz kardeslerim bu seneki toplantimizi ülkemizin 6 Subat’ta yasadigi depremlerin acisini yüregimizde hissederek yapiyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

11 ildeki 14 milyon insanin bu depremlerden dogrudan etkilendigini animsatan Erdogan, ”Devletimizin tüm imkanlarini afet bölgesi için seferber ederek en kisa sürede yaralarimizi sarmaya basladik” dedi.

Simdiye kadar 200 bin deprem konutunun insaat sürecinin baslamis oldugunu söyleyen Erdogan, amaçlarinin ilk bir sene içerisinde 319 bin konutun insasini bitirip depremzede vatandaslari yuvalarina kavusturmak oldugunu söyledi.



Toplamda ise 650 bin konut insa edeceklerini animsatan Erdogan, ”Dost kara günde belli olur sözündeki hikmeti bu süreçte bir kez daha gördük, görüyoruz. Dünyanin hemen her ülkesinden insanlar bizim için harekete geçti. Maddi ve manevi destekleriyle milletimizin yaninda oldu. Amerika’da kalpleri Türkiye için çarpan kardeslerimizin destegini yanimizda hissettik. Afet bölgesine ulastirdiginiz yardimlar yaralarimizin sarilmasina faydali oldu” diye konustu.

Amerikali Müslümanlarin ve diger inanç topluluklarinin milletimiz için sergiledigi dayanismayi sükranla karsiladiklarini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, ”Sizler burada bir yandan kimliginizi muhafaza ederken, bir yandan zengin kültürünüzü Amerika halkina temsil ederken güçlü beseri köprüler kuruyorsunuz. Sizler de sahip oldugumuz degerler etrafinda birlesirseniz üstesinden gelemeyeceginiz engel yoktur. Özellikle Islam düsmanligi ve irkçilik için saflarimizi çok genis tutmaliyiz. Bu akimin dünyada yayildigini görüyoruz” seklinde konustu.

Bugün, çogunlukla Müslümanlari hedef alan saldirilarin yarin, kökeni, dili, kültürü, inanci farkli gruplara yönelmesinin kuvvetle muhtemel oldugunu ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, ”Türk-Amerikan iliskilerini zehirlemek için hareket eden çikar gruplari var. Hakikatleri anlatarak, Türkiye’yi temsil ederek bunlara set çekecegiz. Dünya genelindeki 2 milyar Müslümanin kutsallarina saldirmanin, fikir özgürlügü kisvesiyle mesrulastirilmasini asla kabul etmiyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Islam düsmanliginin önü alinmazsa faillerin daha pervasiz hale gelecegine vurgu yapan Erdogan, ”Türkiye olarak kartopu gibi büyüyen bu tehlike karsisinda tepkimizi ortaya koyuyoruz. Devletler arasi iliskilerde görüs ayriliklari normaldir. Ancak (ABD ile) ortak paydalarin daha fazla oldugunu çok sayida firsat penceresi oldugunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde is birligimizi ortak çikarlar temelinde daha da ilerletecegiz” dedi.

Terörle mücadelede kararliligin sürdügünü belirten Erdogan, ”Hiçbir terör örgütüne nefes aldirmiyoruz. Yurt içinde ve disinda terör örgütlerine karsi mücadelemizi sürdürecegimizin altini çiziyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA