Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Gazi Ve Sehitlerimizin Ailelerinin Her Zaman Yanlarindayiz'

İçel’in merkez Toroslar Ilçe Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla gaziler ve sehit aileleri için bir kahvalti programi düzenleyerek, tüm sehitlerin ve ebediyete irtihal eden gazilerin anisina Mevlid-i Serif okuttu.

Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Gazi Ve Sehitlerimizin Ailelerinin Her Zaman Yanlarindayiz'
Sehitlik ve gazilik mertebesinin önemine deginilen programda, birlik ve beraberlige vurgu yapildi. Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, gaziligin, hakli ve serefli bir mücadelenin paha biçilemez mükafati, vatan ve millet sevgisinin emsalsiz müdafaasi oldugunu söyledi.

Yilmaz, "19 Eylül 1921, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanilmasinin ardindan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e maresal rütbesi ve gazilik unvaninin verildigi gündür. Milletimiz için sehitlik ve gazilik, onurlarin en büyügüdür. Bu vatan üzerinde bagimsiz ve hür yasayabiliyorsak canlarini seve seve veren aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Sehit ailelerimiz ve gazilerimiz için en önemli ihtiyaç unutulmamaktir. Belediyemiz bünyesinde kurdugumuz sehit ve gazi aileleri hizmetleri sefligi ile sehitlerimizin hatirasini daima taze tutacagiz. Aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize emanet ettigi bu güzel vatani korumak, milli birlik ve beraberligimizi güçlendirmek adina mücadelemizi her zaman verecegiz. Gaziler Günü’nü idrak ederken, gazilerimizin ve sehit ailelerimizin her zaman yanlarinda ve destekçisi oldugumuzu bir kez daha yeniliyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi, ebediyete irtihal etmis gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, hayatta olan gazilerimize sükranlarimi sunuyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA