Saza Isledigi Her Tel Bir Gönülde Hayat Buluyor

Agri’da yasayan baglama ustasi Ramazan Evliyaoglu, isçiligiyle özenle ilgilendigi baglamalarla kulaklarin pasini siliyor.

Saza Isledigi Her Tel Bir Gönülde Hayat Buluyor
Agri’da yasayan ve Halk Egitim Merkezi bünyesinde 36 yildir baglama ustasi olarak görev yapan Ramazan Evliyaoglu, çalabildigi enstrümani yapabilme hevesine kapilinca babadan kalma evini atölyeye çevirdi. Isçiligiyle özenle ilgilendigi baglamalara hayat vermek için atölyesinde saatlerini harcayan Evliyaoglu, hayatini adadigi bu meslekte baglama çalmaya hevesi olan her insana da yol gösterici oldu. Halk Egitim Merkezi ve atölyeye dönüstürdügü evi arasinda baglamanin tellerini dokuyan Ramazan Evliyaoglu, bu sanati gelecek nesillere ulastirmak ve unutturmamak için canla basla çalisiyor.

Çalabildigi enstrümani ayni zamanda yapabilmeyi de ögrenmek istedigini ve bu nedenle babasindan kalma evi yillar önce atölyeye çevirdigini söyleyen Ramazan Evliyaoglu, “Çalabildigim enstrümani yapmayi da ögrenmek istedim. Bunun için hiç kimseden ders almadim. Deneme ve yanilma yoluyla tamamen kendim yapmaya çalistim. Eger bir meslek kusaktan kusaga aktarilacaksa onun çikis noktasindan nasil yapildigini ögrenmek lazim. Ticari bir kaygim olmadigi için babadan kalan bir ortami atölyeye çevirdik. Bugün Agri’da elinde baglama olan herkes mutlaka bu tezgahtan geçmistir. Halk Egitim Merkezi kadar burasi da bir derslik gibi çocuklara hizmet etmistir” dedi.

Kaynak: İHA