Bin 620 Nüfuslu Ilçeyi 3 Günde Yüzbinlerce Kisi Ziyaret Etti

Sultan II. Abdülhamid Han’in fermaniyla Kirklareli’de 1910 yilinda kurulmaya baslanan ‘Pavli Panayiri’nin son gününde mahseri bir kalabalik yasanirken, panayirin kuruldugu bin 620 nüfuslu ilçede adim atilacak yer kalmadi.

Bin 620 Nüfuslu Ilçeyi 3 Günde Yüzbinlerce Kisi Ziyaret Etti
Sultan II. Abdülhamid Han’in fermaniyla 1910 yilinda kurulmaya baslayan ‘Pavli Panayiri’, bu yil 113. kez yurt içi ve yurt disindan gelen misafirlere kapisini açti. 14-17 Eylül tarihleri arasinda kapilarini açan panayirin son gününde adeta mahseri bir kalabalik yasandi. Istanbul, Tekirdag, Edirne ve diger çevre illerden vatandaslar panayira akin etti. Akina ugrayan bin 620 nüfuslu ilçeye yüzbinlerce vatandas geldi.

Sehrin tüm girislerinde trafik yogunlugu yasandi

Panayir için Kirklareli’nin Pehlivanköy ilçesine gelen vatandaslar, yogun bir trafik ile karsilasti. Uzun süre trafik kuyrugunda bekleyen vatandaslar, uzun bir bekleyisten sonra panayir alanina giris yapabildi. Panayirda park yeri kalmayinca araçlar tarlalara park edildi. Akin akin giris yapan vatandaslar panayir alanini da doldurdu. Mahseri kalabalikta ’Igne atsan yere düsmez’ tabiri de gerçeklesmis oldu.

Türkiye’de hala gelenegini yasatabilen en büyük panayirlardan biri olan ‘Pavli Panayiri’na gelen vatandaslar, kurulan tezgahlarda yiyecek, içecek, kiyafet ve süs esyalari aldi. Vatandaslar, panayir alaninda dönme dolap, kemikaze, gondol, zincirli uçan sandalye gibi çesitli oyun gruplarinin önünde de siralar olusturdu. Panayirda yöre halkinin konaklamak için römorklarin içerisini çekyat, yatak, somya gibi esyalarla donatip, üzerini branda ile kapatmasi ise renkli görüntüler olusturdu.
Kaynak: İHA