NATO Askeri Komite Genelkurmay Baskanlari Konferansi Sona Erdi

Norveç’in baskenti Oslo’da NATO ülkelerinin genelkurmay baskanlarinin katildigi NATO Askeri Komite Genelkurmay Baskanlari Konferansi sona erdi.

Norveç’in baskenti Oslo, bugün aralarinda Genelkurmay Baskani Metin Gürak’in da bulundugu NATO ülkelerinin genelkurmay baskanlarini agirladi. NATO Askeri Komite Baskani Oramiral Rob Bauer, konferansin ardindan düzenlenen basin toplantisinda temmuz ayinda düzenlenen Vilnius Zirvesi’nde müttefik devletler tarafindan kabul edilen savunma planlarinin uygulanabilirliginin tartisildigini ifade etti.

NATO ittifakinin 2024 yilinda soguk savastan bu yana en büyük savunma tatbikatini gerçeklestirecegini belirten Bauer, “Ittifak devletlerinden 40 binden fazla asker Almanya, Polonya ve üç Baltik devletinde tatbikat yapacak” dedi.



“NATO topraklarindaki 1 milyar insani korumak için 3 milyondan fazla asker var”

Genelkurmay baskanlarinin askeri teçhizat ve mühimmatlarin üretim kapasitesi, teslimat süreleri ve fiyatlari ile ilgili endiselerini belirttigini kaydeden Bauer, “Ortak alimlari hizlandirma, üretim kapasitelerini artirma ve müttefiklerin birlikte çalisabilirligini gelistirme amaciyla yeni bir Savunma Üretimi Eylem Plani onaylandi” dedi.

“Müttefik topraklarinda yasayan 1 milyar insanin her birini korumak için ne gerekiyorsa yapacak 3 milyondan fazla asker var” ifadelerini kullanan Bauer, “Hep birlikte Avrupa-Atlantik Bölgesi’nin her karisini korumak için hazir oldugumuzdan emin olacagiz” dedi.

NATO Askeri Komite Baskanliginin 6 ay daha uzatildigini açiklayan Oramiral Rob Bauer, daha sonra görevi 2,5 yil süreyle Italya Genelkurmay Baskani Amiral Giuseppe Cavo Dragone’ye devredecegini duyurdu.
Kaynak: İHA